Ortadogu Business 14 Yasinda

2009 Yilinda sürekli 2 aylik periyotlar ile yayin hayatina baslayan Türkiyenin 4 dilde (Arapça Ingilizce Farsça Türkçe) yayin yapan ekonomi dergisi Ortadogu Business 14 yasina girmenin gururunu yasiyor.

Ortadogu Business 14 Yasinda
Ön kapagindan itibaren haberlerini soldan saga Ingilizce Türkçe, Arka kapagindan itibaren ise haberlerini sagdan sola Arapça Türkçe olarak yayinlanan Ortadogu Businessin orta kisimda ise Iran ile ilgili haberleri Farsça Türkçe yayinlamaktadir. 14 Yildir iki ayda bir yayinlanan ve ülkemizin 4 dilde Arapça - Farsça - Ingilizce - Türkçe yayinlanan ulusal tek ekonomi dergisi olan Ortadogu Business, dagitiminin yapildigi Suudi Arabistan, Iran, Misir, Birlesik Arap Emirlikleri, Suriye, Irak, Lübnan, Katar, Sudan ve Ürdünde büyük bir ilgiyle takip ediliyor. 14 yil önce ilk sayisini Türkçe ve Ingilizce olarak yayinlayan, 2. sayidan itibaren Arapça ve Farsçayi ekleyerek 4 dilde yayinlanan tek dergi olma özelligine sahip olan Ortadogu Business su anda 74. sayisina ulasti. Dergi her sayisinda oldugu gibi 74. sayisinda da dolu dolu içerikle okuyuculari ile bulustu.

Hedefimiz Ortadogu Ülkeleri ile Türkiye arasindaki ticareti gelistirmek

Hedeflerinin öncelikle, Ortadogu ülkeleri ile Türkiye arasindaki ticareti gelistirmek olduguna dikkat çeken Ortadogu Business Imtiyaz Sahibi ve Yazi Isleri Müdürü Mustafa Osanmaz, Türkiyenin komsu ülkelerle vizeyi kaldirmasi ile Suriye ve Iraki kendimize hedef seçtik. Bu nedenle dergimizi Türkçe ve Ingilizce yayinlamaya basladik. Bu durum bize büyük arti deger kazandirdi. Komsu ülkelerdeki büyükelçilikler, bölge Valileri, ticaret ve sanayi odalari ile birçok firma dergimize 14 yildir büyük ilgi göstererek yakindan takip ediyorlar. Özellikle bazi haberlerinde Arapça ve Farsça olarak verilmesi yönündeki talepler üzerine Ortadogu Businessi 2. sayidan itibaren Türkçe-Ingilizcenin yani sira Arapça Farsça olarak da yayinlamaya basladik. Dergimizin içerigini ön kapakta Türkçe-Ingilizce, arka kapakta ise Türkçe- Arapça olarak vermeye basladik. Iran ile alakali haberlerimizi de Farsça Türkçe olarak yayinlamaya devam ediyoruz. Önemli görülen ve bölge ülkeleri için ticaretin gelistirilmesinde rol oynayacak haberlerimizi her sayimizda 4 ayri dilde yayinliyoruz diye konustu.

Her sayimiz sabirsizlikla bekleniyor

Mustafa Osanmaz, 2 ayda bir yayinlanan Ortadogu Business dergisinde Türkiyeden, Gaziantepten ve komsu ülkelerden ekonomi ve sirket haberlerine, bölgenin önde gelen kisilerin makale ve görüslerine yer verdiklerine isaret etti. Osanmaz, Dergimize hem Türkiye genelinden, hem de Ortadogu ülkelerinden o kadar çok yogun talep ve ilgi var ki, her sayimiz sabirsizlikla bekleniyor dedi.

Yayinladiklari dergi ile Ortadogu ülkeleri ve Türkiye arasinda ticari bir yakinlasmaya katki sagladiklarina dikkat çeken Osanmaz, bunun önemli bir misyon ve basari oldugunu kaydetti.

Osanmaz, elde ettikleri bu basariyi yakin zaman içerisinde uluslararasi boyuta tasimak hedefinde oldugunu da sözlerine ekleyerek Ihlas Haber Ajansi nin sorularini yanitladi.

14 Yildir bizlere destek olan tüm dostlarimiza çok tesekkür ederim

Osanmaz, Ortadogu Businessin 14 yildir bu sayiya gelmesinde bizlere Reklam ve Abone destegi sunan dostlarimiza çok tesekkür ederim. Ayrica bu sayimiza kadar bu yayina emek veren tüm çalisma arkadaslarimiza sevgilerimi ve sükranlarimi sunarim. Bizlere gerek telefon, gerek mail yoluyla ulasip takdir edici sözler dogru yolda oldugumuzun göstergesidir. En büyük ödül de bu olsa gerek. Türkiyenin önde gelen haber ajansi olan IHAya bize gösterdigi ilgiden dolayi tesekkür eder, yayin hayatinda basarilar dilerim. Tüm Okuyucularimiza saygi ve sevgilerimi sunarim.
Kaynak: İHA