Ayder Kardan Adam Festivali'nin Son Günü Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Rize’nin Çamlihemsin ilçesine bagli dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylasi’nda bu yil 15. kez düzenlenen kar festivali, son gününde renkli görüntülere sahne oldu.

Ayder Kardan Adam Festivali'nin Son Günü Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Çamlihemsin Kaymakamligi ve Çamlihemsin Belediyesi tarafindan bu yil 15. kez düzenlenen Ayder Kardan Adam Festivali, yeterli kar olmamasindan ötürü ilk gününde kamyonlarla kar tasinarak gerçeklestirildi.

Festivalin son gününde kar yagmaya baslayinca Türkiye’nin dört bir tarafindan gelen vatandaslar vatandaslar musambalar, naylon posetler, çöp posetleri ve sambrellerle beraber yokustan asagiya kayarak keyifli vakit geçirdi. Katilimin yogun oldugu festivalin ilk gününde yapilan halat çekme yarismasinda derece alanlar ödüllerini aldi. Trafik nedeniyle aksamalarin yasanmamasi için Ayder Yaylasi’nda araçlar için önlem alindi. Ayder’in girisinde araçlarin yayladaki festival alanina kadar gitmesine izin verilmedi. Bu nedenle vatandaslar otoparktan festival alanina kadar yürüyerek çikti.

Ayder’in Türkiye’nin en büyük markalarindan bir tanesi oldugunu belirten Rize Milletvekili Muhammet Avci, "Beklenen kar geldi. Hakikaten buraya gelen vatandaslarimiz kar festivalinde kar olmamasini yadirgamistik. Bugün de kar yagisi geldi. Dün buraya gelirken tarihin en kalabaligini gördük. Burada yapacagimiz çalismalarin ne kadar önemli oldugunu görmüs olduk. Binlerce araç yollarda duruyor. Yapilacak otoparkla buradaki trafigi çözmüs olacagiz. Insanlar mutlu, egleniyorlar. Türkiye’nin dört bir tarafindan gelenler var. Özellikle Karadeniz bölgesi burada. Ayderli ve Çamlihemsinli hemsehrilerimiz misafirperverliklerini gösteriyor. Bu vesileyle çok daha kurumsal sekilde Ayder kar festivalimizi her geçen gün daha da güçlenerek yapmaya devam edecegiz. Buradaki yapacagimiz isler tamamlandiginda Ayder kendi kimligini bulmus olacak. Türkiye’nin en önemli markalarindan bir tanesi Ayder. Bu markanin büyüklügünü ben görmüs oldum" ifadelerini kullandi.

"Ayder’i begenmesek bu kalabalik burada olmazdi"

Festivalin kalabalik oldugunu ifade eden Faruk Aloglu, "Festivalle ilgili diyecek bir sey yok. Arkamizi dönüp baktigimizda kendini gösteriyor. Gördügümüz gibi festival kalabalik. Rize, Istanbul, Ankara, Trabzon her yerden herkes gelmis. Ayder’i begenmesek bu kalabalik burada olmazdi" dedi.

15 senedir yapilan festivale her zaman katildigini söyleyen ’Rambo’ ismiyle taninan Ramazan Çepni ise, "Ayder’de Kardan Adam Festivalindeyiz. Her sene bu atmosferi yasiyoruz. Bu dogal güzelligi içimizde yasamamiz lazim. Festival çok güzel ama fazla kar yok. Olduguyla idare ediyoruz. Her sene festivale katiliyorum. 15 senedir katiliyorum. Bu etkinlikleri hiç kaçirmam" seklinde konustu.

Trabzon’un Sürmene ilçesinden gelen Eren Uzunkaya da, "Buraya her sene geliyorum. Özellikle yukaridan asagiya dogru kaymak mükemmel bir his. Herkesin gelip tatmasini temenni ediyorum. Ayder’in görüntüsü mükemmel. Tam bir Karadeniz havasi var. Kariyla, agaciyla, insanlariyla çok güzel. Insanlari zaten çok sicakkanlilar. Burasi biraz soguk ama mükemmel bir yer" diye konustu.

Kaynak: İHA