Kar Küreme Ve Tuzlama Araçlari Hazir Hale Getiriliyor

Sakarya Büyüksehir Belediyesi kar yagislari ihtimali öncesinde araçlari kar küreme ve tuzlama çalismalarina hazir hale getiriyor. Büyüksehir Belediyesi’nin envanterinde bulunan asfalt kamyonlarinin arka haznesini sökerek yerine tuz kasasi ve serpme aparati yerlestiriyor, araçlarin ön kisimlarina da kar küreme biçaklari takiliyor.

Kar Küreme Ve Tuzlama Araçlari Hazir Hale Getiriliyor
Sakarya Büyüksehir Belediyesi meteorolojik verileri dikkate alarak karla mücadele çalismalarinda kullanilacak araçlari hazirlamaya basladi.

Zorlu hava sartlarina karsi yol bakim ve onarim filosunda kullandigi araçlari revize eden ekipler, Büyüksehir Belediyesi’nin envanterinde bulunan asfalt kamyonlarinin arka haznesini sökerek yerine tuz kasasi ve serpme aparati yerlestiriyor, araçlarin ön kisimlarina da kar küreme biçaklari takiliyor.

Yol Bakim ve Altyapi Koordinasyon Dairesi Baskanligi tarafindan yapilan açiklamada, “Büyüksehir Belediyesi olarak, meteorolojik veriler isiginda karla mücadele çalismalarinda kullanilacak araçlarimizi hazir hale getiriyoruz. Araçlarimizi kar küreme ve tuzlamaya uygun hale getiriyoruz. Vatandaslarimizin zorlu kis sartlarindan etkilenmemesi adina bünyemizde yer alan araçlarimizla kar yagis ihtimaline hazir olacagiz” denildi.
Kaynak: İHA