Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Ibadetlerin Hepsi Iyi Insan Olmamiz Için Vasitadir'

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, “Namaz, oruç, zekat ve hac gibi ibadetlerin hepsi daha iyi insan olmamiz içindir. Ibadetler amaç degil vasitadir” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Ibadetlerin Hepsi Iyi Insan Olmamiz Için Vasitadir'
Erbas, “Il Bulusmalari” çerçevesinde geldigi Tokat’ta, Il Müftülügü tarafindan Karsiyaka Gaziosmanpasa Merkez Camii’nde düzenlenen “Sabah Namazi Bulusmasi” etkinligine katilarak sabah namazini kildirdi.

Burada cemaate seslenen Erbas, namazin ardindan yaptigi konusmada, ibadetlerin Allah’in rizasini kazanmak için yapildigini belirterek, “Ibadetler ayni zamanda iyi Müslüman olmanin, iyi insan olmanin vasitasidir. Namaz, oruç, zekat ve hac gibi ibadetlerin hepsi daha iyi insan olmamiz içindir. Ibadetler amaç degil vasitadir” diye konustu.

Peygamber Efendimizin “Kim ki bir ise baslarken besmelesiz hareket ederse onun yapmis oldugu isin sonu bereketsiz olur” hadis-i serifini hatirlatan Erbas, “Beni zikredin, zikrinizi kabul edeyim, ben de sizi hatirlayayim’ ayet-i kerimesinden hareketle yolda yürürken agzimizdan ‘Allah’ çiksin, otururken ‘estagfurullah’ çiksin. Yani birisiyle sohbet etmiyorsak dilimiz bos duracagina zikredelim, Allah diyelim, salavat getirip, estagfurullah diyelim” ifadelerini kullandi.

“Ilim ögrenmenin yasi yok”

Vatandasa camileri bos birakmamalari tavsiyesinde bulunan Erbas, sözlerini söyle sonlandirdi:

“Camideki hocalarimiza gidin onlara ‘Ben Kur’an-i Kerim okumasini bilmiyorum’ veya ‘Benim çocugum Kur’an-i Kerim okumasini bilmiyor hocam, bize Kur’an ögret’ deyiniz. Bunun yaninda camilerimizde namazdan öncesi ve sonrasinda ilmihal ve cami derslerimiz var. Cami derslerimize daha fazla talebe olmanizi istiyoruz. Ilim ögrenmenin yasi yok biliyorsunuz. ‘Besikten mezara kadar ilim ögreniniz’ buyuruyor Peygamber Efendimiz. ‘Ben bu yasa geldim ögrenemedim. Bundan sonra mi ögrenecegim’ demeyin. Böyle dersek Peygamber Efendimizin bu hadis-i serifine aykiri hareket etmis oluruz.”

Erbas, konusmasinin ardindan vatandaslarla hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA