Denizüstü Rüzgar Enerjisinde Verimli

Enerji Sanayicileri ve Is Insanlari Dernegi Baskani Alper Kalayci, ülkemizin özellikle denizüstü rüzgar enerjisi yönünden oldukça büyük bir potansiyele sahip oldugunu söyledi.

Denizüstü Rüzgar Enerjisinde Verimli
Düzce Üniversitesi Temiz Enerji Kaynaklari Uygulama ve Arastirma Merkezi (DÜTEM) tarafindan düzenlenen söyleside Enerji Sanayicileri ve Is Insanlari Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Alper Kalayci bilgi ve deneyimlerini paylasti.

DÜTEM Müdürü Doç. Dr. Ali Etem Gürel’in yönetimindeki söyleside, rüzgar enerjisinin mevcut durumunu, hem ülkemiz, hem Avrupa hem de dünya ölçeginde degerlendiren Kalayci, ülkemizin özellikle denizüstü rüzgar enerjisi yönünden oldukça büyük bir potansiyele sahip oldugunu ifade etti.

Ülkemizin 2035 yili enerji hedeflerinde de yer alan denizüstü rüzgar enerjisi sistemlerine dikkat çeken Kalayci, bu sektörün oldukça farkli ve yeni istihdam alanlarina kapi açacagini belirtti.

Mevcut rüzgar enerjisi gücünün, ülkemizin tüm kurulu gücünün yaklasik yüzde 11’ini olusturduguna deginen Alper Kalayci, bunun iyi bir gelisme oldugunu; ancak potansiyelimiz düsünüldügünde hala atilacak önemli adimlarin yapilmasi gerektigini sözlerine ekledi.

Söylesi, katilimcilardan gelen sorularin cevaplanmasi ile son buldu.
Kaynak: İHA