Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin, AKM'deki Sergiye Katildi

Atatürk Kültür Merkezi; Kültür ve Turizm Bakanliginin katkilariyla, Yeni Sanat Vakfi tarafindan düzenlenen "Çizebildigim Kadar-Safak Tavkul Hayati ve Sanati" isimli retrospektif sergisine ev sahipligi yapti. Sergi, Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin’in katilimiyla açildi.

Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin, AKM'deki Sergiye Katildi
Atatürk Kültür Merkezinde "Çizebildigim Kadar-Safak Tavkul Hayati ve Sanati" sergisi açildi. Kültür ve Turizm Bakanliginin katkilariyla açilan ve Yeni Sanat Vakfinin hazirladigi sergi, Cumhurbaskanligi Sözcüsü ve Yeni Sanat Vakfi Yönetim Kurulu Üyesi Ibrahim Kalin ve Yeni Sanat Vakfi Baskani Hasan Kaçan tarafindan açildi. Sergi, 2021 yilinda hayatini kaybeden sanatçi Safak Tavkul’un desenden resme, çizgi filmden animasyona, edebiyattan müzige yasamindaki tüm yönlerini mercek altina aliyor.

Küratörlügünü Erkan Doganay’in üstlendigi sergide, Hayy Bin Yakzan’dan Küçük Ok’a çizgi roman karakterleri, sulu boyadan yagli boyaya bütün resim teknikleri, Tavkul’un 15 Temmuz çizimlerinden Hac resimlerine sanatçinin bütün duyarliligi ile ürettigi çalismalarin yani sira sanatçinin her birini kisisel ve toplumsal günlügü gibi araliksiz ve düzenli olarak olusturdugu eskizleri, not defterleri de görülebilecek. Erol Olçok, Süreyya Önal, Ümit Önal, Adem Elbasi, Ibrahim Elbasi koleksiyonlarindan ve 15 Temmuz Dernegi Koleksiyonu’ndan eserlerin yer aldigi genis sergide, sanatçinin ilk dönem çalismalari ile son günlerine dek ürettigi bütün dönemlerinin genis bir sunumu da ziyaretçilere sunuluyor.

Serginin açilisinda konusan Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin, "Sevgili Safak agabeye rahmet dileklerimi iletmek istiyorum. Erken yasta ayrildi, her ölüm erkendir ama biraktigi eserleriyle bizimle yasamaya devam ediyor. Safak Tavkul Bey ile biz hem Yeni Sanat Vakfi vesilesiyle hem Hasan Kaçan agabeyimiz vesilesiyle tanisip birlikte vakit geçirme imkani bulduk. Beraber oldugumuz her vakitte ben kendisinden hep bir seyler ögrendim çünkü gerçekten çok yönlü hezarfen bir insandi. Sadece resim sanati yahut çizgi ile degil, genel kültürü, okçulukla ilgili derin bilgisi, atlarla ilgili derin vukufiyeti ve kavrayisi, müzige olan ilgisi, enstrümanlara yaklasimi. Sese, çizgiye, resme olan ilgisi alakasi bana hep yeni bir seyler kazandirmisti. Yeni Sanat Vakfinin ilk faaliyetinin de Safak Tavkul sergisi ve kitabi olmasi da memnuniyet verici. Hem kendisinin hem de kiymetli esi Çigdem ablanin, onun da katkilariyla Yeni Sanat Vakfi bugün geldigi noktalara ulasti ve ilk çalismasini bu sergiyle ve kitapla ortaya koymasi da ayrica memnuniyet verici. Kültür Bakanligimiza verdigi destekten dolayi çok tesekkür ediyorum" dedi.

Sergi, 5 Subat’a kadar AKM’deki galeride sanatseverlerle bulusacak.
Kaynak: İHA