81 Ilde Ihtiyaç Duyulan Her Hastaneye 'Hastane Sinifi' Kurulacak

Millî Egitim Bakani Mahmut Özer, saglik problemleri nedeniyle evde ya da hastanede tedavi gören ögrenciler için 81 ilde kamu-özel ayrimi olmaksizin istenilen her noktaya hastane sinifi kurulacagini bildirdi.

Millî Egitim Bakani Mahmut Özer, egitimde firsat esitliginin saglanmasi için çok boyutlu faaliyetler yürütüldügünü belirterek, "Bu kapsamda yürüttügümüz önemli faaliyetlerden birini de özel egitim ihtiyaci olan kisilerin sosyal yasamin her alaninda var olmalari, esit egitim firsatlarindan yararlanmalari ve toplumsal yasanti ile bütünlesmeleri için devam eden çalismalarimiz olusturuyor. Bu baglamda saglik problemleri nedeniyle saglik kuruluslarinda yatarak tedavi gören zorunlu ögrenim çagindaki çocuklarimizin egitimlerini sürdürmeleri için hastane bünyesinde veya evde tedavisi devam eden çocuklarimizin ayagina egitim hizmeti götürüyoruz" dedi.

Saglik problemleri nedeniyle hastanelerde yatarak tedavi gören ögrenciler ile uzun süre tedavi gerektirdigi için evde egitim alan ögrencilerin hayattan kopmamalari ve egitimlerini kesintisiz sürdürebilmeleri için ögretmenlerin büyük fedakarlik gösterdigini ifade eden Özer, bugün itibariyla saglik problemleri nedeniyle 22 ilde 51 hastane sinifinda bin 500 ögrencinin egitimlerine devam ettigini kaydetti.

Bu siniflarin her birinde iki sinif ögretmeninin görev aldigini kaydeden Özer, ihtiyaç dogrultusunda diger alanlardan da ögretmen görevlendirilmesi yapildigini belirtti.

Zorunlu ögrenim çagindaki özel egitim ihtiyaci olan ögrencilerden saglik problemi nedeniyle en az on iki hafta süreyle örgün egitim kurumlarindan yararlanamayacagi ya da yararlanmasi durumunda sagligi açisindan risk olusturacagi belgelendirilen ögrencilere ders yili içinde evde egitim hizmeti verildigini söyledi.



Evde veya hastane sinifinda egitim hizmeti sunan tüm ögretmenlere basari belgesi

Kovid-19 sürecinde ögretmenlerin büyük fedakarlik yaparak okullarin açik kalmasini sagladigini hatirlatan Bakan Özer, ögretmenlerin bu fedakarligi farkli zeminlerde gösterdigini vurgulayarak, su degerlendirmelerde bulundu:

"Ülkemizde bugün itibariyla 11 bin 22 ögrencimiz evde egitim hizmetinden yararlaniyor. Dolayisiyla hastanede ya da evde egitim alan ögrencilerimize bugün itibariyla 12 bin 3 ögretmenimiz egitim hizmeti götürüyor. Gelecegimizin mimari gençleri yetistirmek için gece gündüz çalisan, fedakarlikta bulunarak ögrencilerimize sevgi ve merhametiyle adeta isik olan bu ögretmenlerimizi ayrica ödüllendirmek istedik. Bu vesileyle saglik problemleri nedeniyle okula devam edemeyen, evde ya da hastanede tedavi gören özel egitim ihtiyaci olan çocuklarimizin ayagina kadar egitim hizmeti götüren ögretmenlerimize basari belgesi gönderdik. Ben bu fedakarliklarindan dolayi ögretmenlerimize bir kez daha tesekkür ediyorum. Ayrica çocuklarimizin egitimlerine her ne sart altinda olursa olsun devam edebilmelerine imkan saglamak için 81 ilde kamu-özel ayrimi olmaksizin istenilen her noktaya hastane sinifi kuracagiz."
Kaynak: İHA