Kaza Ani Kamerada Açiklamasi Yasli Kadinin Ölümüne Neden Oldu Serbest Kaldi

Hatay’in Samandag ilçesinde, kamyonetle geri manevra yaparken 77 yasindaki kadina çarparak ölümüne neden olan sürücü H.E., serbest kaldi. Kaza anina iliskin güvenlik kamerasi görüntüsünü inceleyen savciligin ikinci defa tutuklama istemi de ret edildi, aile duruma tepki gösterdi.

Kaza Ani Kamerada Açiklamasi Yasli Kadinin Ölümüne Neden Oldu Serbest Kaldi
Kaza, 10 Ocak’ta Ilçeye bagli Yenimahalle’de meydana geldi. Sürücü H.E., su dagittigi kamyonetle geri manevra yaparken, arkada yürüyen Sakra Irmak’a (77) çarpti. Kamyonetin altinda sürüklenen Irmak, kaldirildigi hastanede hayatini kaybetti. H.E., savcilikta ifadesinin alinmasinin ardindan tutuklanmasi istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme ise H.E’nin, kaçma ve delilleri karartma süphesinin bulunmamasi, suçun taksirle islenmis olmasi nedeniyle tutuksuz yargilanmasina karar verdi. Kaza ani görüntülerini izleyen savciligin ikinci kez tutuklama talebi de hakimlik tarafindan kabul edilmedi. Kaza anina iliskin sorusturma dosyasina giren görüntülerde, geri manevra yapan kamyonetin arkada yürüyen kadina çarptigi ve altta bir süre sürükledigi yer aldi. Yasananlarin ardindan açiklamada bulunan aile fertlerinden Aydin Irmak karara tepki gösterdi.

"Sürücünün yalan beyanda bulunmasi bizim içimizi daha çok acitti"

Annesinin kazada yasamini yitirdigini belirten Aydin Irmak," Biz bunu trafik kazasi olarak görmüyoruz, cinayet gibi bir kaza olarak görüyoruz. Çünkü Samandag’ da yerel su dagitim sirketinin araçlarinin hepsi eski ve hiç birinde park sensörü, arka uyarici ve kapali kasa oldugundan kaynakli arka kamerasi yok. Güvenlik kamerasi görüntüsünde annemin kör noktada olmadigini gördük ama sürücü kör noktada oldugunu ve görmedigini söyledi.

Sürücünün yalan beyanda bulunmasi bizim içimizi daha çok acitti. Sürücü uyari sinyali ve korna çaldigini söyledi ama güvenlik kameralari sesli görüntü aldigi için yalan söyledigi ortaya çikti"dedi.



"Bizim canimiz yandi, baskalarinin cani yanmasin"

Bu olayda sürücünün 15 saat nezarette kalip serbest kaldigina deginen Irmak, "Cinayet gibi bir kazada böyle karar alinabiliyorsa insanlarin içlerini rahatlatabilecek bir davranisin olmadigini düsünüyorum. Savci ikinci defa tutuklanmasi için hakime itirazda bulundu ama ayni hakim bir üst mahkemeye gitmeden kendisi bakarak bu talebi reddetti, adli kontrol sarti olmadan serbest birakti ve bu daha çok içimizi acitti. Bizim canimiz yandi baskalarinin cani yanmasin. Bu isin sonuna kadar gidecegiz"ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA