Dr. Oflaz, 'Radyasyon Aslinda Hayati Bir Öneme Sahiptir'

Hayatin devami için gereken enerjinin asil kaynaginin günes oldugunu belirten Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dali Ögretim Görevlisi Dr. Ugur Oflaz, “Günesin de en büyük radyasyon kaynagi oldugunu düsünürsek radyasyon aslinda hayati bir öneme sahiptir” dedi.

Dr. Oflaz, 'Radyasyon Aslinda Hayati Bir Öneme Sahiptir'
Firat Üniversitesi Hastanesi’nde görevli saglik çalisanlarina yönelik ‘Radyasyon Güvenligi ve Radyasyondan Korunma’ konulu egitim sunumu gerçeklestirildi.

Egitimde Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dali Ögretim Görevlisi Dr. Ugur Oflaz, radyasyona maruz kalan personele çesitli bilgiler verdi. Firat Üniversitesi Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen egitim sunumuna çok sayida saglik çalisani katildi.

Enerjinin uzayda ya da maddesel ortamda yayinlanmasi ve yayilmasi olarak tanimlanmakta olan radyasyonun günlük yasami bir parçasi oldugunu aktaran Ögretim Görevlisi Dr. Ugur Oflaz, “Hayatimizi sürdürmemiz için gereken enerjinin asil kaynagi günestir. Günesin de en büyük radyasyon kaynagi oldugunu düsünürsek radyasyon aslinda hayati bir öneme sahiptir. Radyasyon yerkürede topragin yapisinda radyoaktif kaynaklarda, atmosferde kozmik radyasyon seklinde dogal olarak bulunmasinin yani sira yapay olarak medikal teshis ve tedavi yöntemlerinde de karsimiza çikmaktadir. Hastanelerin radyoloji, radyoterapi, nükleer tip, kardiyoloji ve ameliyathaneler gibi bölümlerinde radyasyondan faydalanilmaktadir. Bu alanlarda kullanilan radyasyon, türüne, enerjisine ve miktarina göre ortamda bulunan kisilerde olumsuz etkiler olusturabilmektedir. Bu nedenle hastanelerde görevi geregi radyasyona maruz kalan personelinde korunma konusunda gerekli bilgiye sahip olmasi gerekir. Bu çerçevede radyasyon güvenligi kültürüne ulasmasi için her yil periyodik olarak egitim etkinligi düzenlenmektedir” diye konustu.

Kaynak: İHA