Diyarbakir'da 'Villa Çetesi' Evde Biraktiklari Barkod Ile Çözüldü Açiklamasi 5 Gözalti

Diyarbakir’da asayis sube ekipleri hirsizlari, girdikleri evde unuttuklari yiyecek ambalajinin barkodundan çözdü. “Villa Çetesi” “Barkod Operasyonu” ile çökertildi. 5 süpheli gözaltina alindi.

Diyarbakir'da 'Villa Çetesi' Evde Biraktiklari Barkod Ile Çözüldü Açiklamasi 5 Gözalti
Alinan bilgilere göre, Diyarbakir Asayis Sube ekipleri lüks evlere giren hirsizlarin pesine düstü. Hirsizlar, süphe çekmemek için lüks araçlar kiralayarak lüks villa sitelerini hedef aldi. Gruba yönelik yapilan çalisma sonucu sahislar çaldiklari malzemelerle yakalandi.

Hirsizlik sebekesi kentte villalari hedef aldi. Villa sahiplerinin uzun süre evlerine gelmemelerini firsat bildi. Villanin kullanilmadigini fark eden hirsizlar geceyi evde geçirdi. Hirsizlar, marketten alisveris yaptilar, villada yemek yediler.

Polis, hirsizlarin evde biraktigi market posetinin izini sürdü. Marketin görüntüleri ve Z raporlari incelendi. Polis, evde birakilan yiyecek ambalajinin barkodundan tespit yapti. Alisveris yapan sahislar belirlendi.

Magdurlara ait yadigar antika esyalar saatler yapilan aramalarda ele geçirilerek el kondu ve sahiplerine teslim edildi. Çalinan altinlarin kuyumculara satildigi tespit edilerek kuyumcuda arama yapildi ve altinlar ele geçirildi.

Çok sayida sabikasi ve aranmasi olan D.F., S.F., A.T., D.K., ve S.T.’nin 3 günlük gözalti süresi sonrasi adliyeye sevk edildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA