Aydemir Açiklamasi 'Milletimizin Cumhurbaskanimiza Güveni Var'

Türkiye’de sosyoekonomik baglamda pozitif bir sürecin yasandigini belirten AK Parti Milletvekili Aydemir, ‘Bu basarilarin temeli sayin Cumhurbaskanimizin dirayetidir. Bu basarida milletimizin hükümete güveni var, Cumhurbaskanimiza güveni var, cumhur ittifakina güveni var. ‘ dedi

Aydemir Açiklamasi 'Milletimizin Cumhurbaskanimiza Güveni Var'
Aydemir Sosyoekonomik Gelismeleri Yorumladi

Türkiye’deki ekonomik süreci ve gelismeleri yorumlayan Milletvekili Aydemir, ‘Geldigimiz noktadaki ekonomik parametrelere bakalim. Esi emsali görülmeyecek kadar müspet gelismeler yasandi. Bunda Sayin Cumhurbaskanimizin dirayetli durusu var. Bunda sayin Hazine ve Maliye Bakanimizin yönetmedeki vukufiyeti var. Bunda hükümet etmenin sorumlulugunu ne kadar degerli oldugunu bilmek var ve bunda milletimizin hükümete güveni var, Cumhurbaskanimiza güveni var, milletimizin cumhur ittifakina olan itimadi var, güveni var. Bundan dolayi da basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere milletimize, bakanlarimiza ilgili olan herkese ama herkese minnettariz. ‘ diye konustu.

Bakan Nebati’nin Sunumu

Milletvekili Ibrahim Aydemir, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenledigi basin toplantisinda, AK Parti’nin kapali grup toplantisinda Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati’nin, milletvekillerini ekonomi konusunda bilgilendirdigini aktardi.

Parametreler

2021 Aralik ayi ve bugünün ekonomik parametrelerine bakildiginda emsali görülmeyecek müspet gelismeler yasandigini belirten Milletvekili Aydemir, bundan sonra çok daha iyi noktalara gidilecegini dile getirdi.

Sosyal Olgular

Milletvekili Aydemir, ‘Iktisadi zemini düzgün hale getirmeye çalisirken ayni zamanda sosyal olgulara da, sosyal gelismelerde çok deger veriyoruz. Çok ciddi bir biçimde hassasiyet ve dikkat sarf ediyoruz. iste basörtüsüyle ilgili bir anayasa degisiklik teklifimiz var. Orada aileyi korumaya dönük de bir teklifimiz var. 2 maddeden mütesekkil. Anayasa komisyonunda görüsmeler yapildi ama dün muhalefet özellikle bu isi de sabote etti, ayrildilar, gittiler sulandirmak için birtakim girisimde bulundular.’ diye konustu.

Anayasa Degisikligi Teklifi

Aydemir, basörtüsüne dair Anayasa degisikligi teklifinin TBMM Anayasa Komisyonunda kabul edildigini animsatarak, "Muhalefet bu isi de sabote etti, toplantidan ayrildilar, gittiler. Sulandirmak için girisimde bulundular." diye konustu.

Milletvekili Aydemir, "milletin, altili masaya sandikta dersini verecegini" söyledi.



Muhalefet Itiraz Pesinde

Dini inanci geregi basini örtmenin serbest olmasini istediklerini ancak muhalefetin "dini inanç" ifadesinin tekliften çikarilmasini istedigini belirten Aydemir, aileyi koruma adina yapilan degisiklige de itiraz edildigini ifade etti.

24. MADDE

Milletvekili Aydemir, ‘Bizim 24 madde baglaminda yaptigimiz bir teklif var. Yani inanci geregi basini örtmek serbest olsun diyoruz. Orada anayasal bir güvence saglansin diye kayit altina alalim diyoruz. Onlar bunu sulandirmak için, ‘inanca ne gerek var’ gibi bir kayit getirdiler. Oysa hukukçu arkadaslarimiz da sunu söylüyorlar. Yasa teknigi bakimindan anayasaya özellikle 24. Madde baglaminda bu kavramin konulmasi sart.’ dedi

Aile Vurgusu

Milletvekili Aydemir, ‘Muhalefetin ‘aileyi koruma’ adina koydugumuz maddeye itirazlari var. Onlar, ‘Türkiye’de böyle bir tehlike yok. Escinsellerin evliligi falan söz konusu olmaz. Medeni hukukta evlilik kavrami tarif edilmis. ‘ seklinde bir yaklasim sergiliyorlar. Dogrudur, ancak Anayasaya mutlaka ama mutlaka ileriye dönük toplumu tehdit edecek bir yaklasimi öngörerek oraya tevcih etmenin ne mahsuru var? Bunu yapmak bizim zaten vazifemiz.’ diye konustu.

Altili Masaya Tepki

Muhalefetin "üfürükten gerekçe sundugunu" dile getiren Aydemir, "Isleri güçleri milletin aleyhine yaklasimlarin önünü açmak. Nerede milletin lehine bir çalisma var, onun için sudan sebepler üretiyorlar. Altili masanin bütün mahareti bu." dedi.

Terör örgütü PKK elebasilarindan Duran Kalkan’in, altili masaya yönelik "siz bir araya gelin biz sizi destekleyecegiz" dedigini söyleyen Milletvekili Aydemir, "Bu milletin 10 binlerce evladinin katili olanlar, simdi altili masayi seçim üzeri tanzim ediyorlar. Millet, altili masaya sandikta dersini verecek." ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA