Saldiriya Ugrayan Kuryelerden Basin Açiklamasi

Eskisehir’de döner biçakli ve tasli saldirilara maruz kalan kuryeler, basin açiklamasi düzenledi.

Saldiriya Ugrayan Kuryelerden Basin Açiklamasi
Alinan bilgiye göre, Tepebasi ilçesine bagli Yenibaglar Mahallesi Tutan Sokak’ta bulunan bir marketten bir çocugun cips çaldigini gören kurye polisi aradi. Daha sonra ise cips hirsizligi yapan çocuk ve arkadaslari polisi arayan kurye ile civar mahallelerdeki tüm kuryelere saldirmaya basladi.

Döner biçakli, tasli saldirilarda bir gecede 8 kurye çesitli yerlerinden yara aldi. Saldiriya ugrayan kurye ve arkadaslari bugün bir basin açiklamasi düzenledi.

Ismet Inönü 2 Caddesi’nin yakinlarinda bulunan bos alanda toplanan magdur kuryelerin sözcüsü Yener Özer, su ifadelere yer verdi:

“Bir markette yapilan hirsizlik olayini gören kurye arkadasimizin polisi aramasi üzerine hirsizligi yapan çete tarafindan darp edilmeye çalisilmis ve kendini bilmez magandalar olayi daha da büyüterek bunu kurye camiasina yönelik siddet içeren bir tuttum içerisine girmistir. Olaylarda bir arkadasimizin kolu kirilmis, bir diger arkadasimizin ise basina hayatina kast edilircesine vurulmustur. Kurye camiasinin her ferdi cani için endise etmektedir. Bu insanlarin esleri, çocuklari ve yakinlari da endise içindedir. Adli mercilerden talebimiz ivedilikle bu sahislari tutuklamasidir. Bu sahislar siddet egilimlerine devam etmekteler. Eger talebimiz karislik bulmaz ve bu eylemler devam ederse bir sonraki hareketimiz il genelinde is birakma olacaktir. Emniyette gözaltina alip geri birakiyorlar. Çünkü yaslari bildigimiz kadari ile küçük, çocuklar bunlar. Ama yaptiklari eylemeler hiç çocukça degil. Magdur olan birçok arkadasimiz var bizde bu arkadasçalarimizin sesini duyurmak için buraya geldik.”
Kaynak: İHA