Baraja Düsen Yolcu Otobüsünde Arama Çalismasi Tamamlandi

Malatya’da Karakaya Baraj Gölü’ne düsen yolcu otobüsünde su alti arama kurtarma ekipleri çalismalarini tamamladi. Aramalarda herhangi bir olumsuzluk ile karsilasilmazken, yarali olarak kurtulan 3 vatandasin ise saglik durumlarinin iyi oldugu ögrenildi.

Baraja Düsen Yolcu Otobüsünde Arama Çalismasi Tamamlandi


Malatya merkezden Battalgazi ilçesindeki Atabey Iskele Hatti’na çalisan Büyüksehir Belediyesi Özel Halk Otobüsü soförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Karakaya Baraj Gölü’ne düstü. Otobüsten çikarilan yolcular hastaneye kaldirilirken, içeride baska birilerinin olup olmadigini ögrenmek için su alti dalgiçlari uzun süre otobüs içi ve çevresinde dalis yaparak arama yapti. Aramalar sonunda herhangi bir kisiye rastlanilmazken Malatya Valisi Hulusi Sahin ile Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’da kaza yerine giderek bilgi aldi. Otobüsün baraja düstügü sirada kiyida bulunan belediyeye ait feribota çarparak çok daha büyük bir felaketin önledigini belirten Belediye Baskani Selahattin Gürkan, “Sevindigimiz tek sey suyun altinda canli olmamasi. Menfur bir kaza olmus, geçmis olsun diyoruz. Tek sevindigimiz can zayiati olmamasi. Büyüksehir Belediyemize ait Itfaiye Daire Baskanligimiza bagli dalgiçlarimiz da suyun altin gerekli incelemeleri de yaptilar. Otobüsün içerisinde herhangi bir vatandasimizin olmadigini bizlere ifade ettiler. Aracimizi suyun içerisinden çikarmak için çalismalar yapiliyor. Arama kurtarma çalismalarina katilan personellerimize tesekkür ediyorum. Ayrica otobüs içerisinde bulunan ve tedbir amaçli hastaneye kaldirilan yarali vatandaslarimiza ve ailelerine geçmis olsun dileklerimi iletiyorum” açiklamasinda bulundu.

Öte yandan otobüs içerisinde bulunan yolculardan soguktan etkilenen 3 yolcunun tedbir amaçli hastaneye kaldirilarak tedavi altina alindiklari ve hayati tehlikelerinin bulunmadigi belirtildi.
Kaynak: İHA