Bahamalar Açiklarinda Tekneyle Sürüklenen 397 Göçmen Kurtarildi

Bahamalar açiklarinda 15 metre uzunlugundaki teknede bulunan 397 göçmen, ABD Sahil Güvenlik ekipleri ve Bahamalar kuvvetleri tarafindan kurtarildi.

ABD Sahil Güvenlik ekibi ve Bahamalar kuvvetleri Florida ile Küba arasinda bulunan, Bahamalar’a bagli Cay Sal Bank Adasi yakinlarinda asiri yüklü bir göçmen teknesini durdurdu. 15 metre uzunlugundaki teknede 397 Hatili göçmenin bulundugu tespit edildi. Göçmenler tekneden alinarak Inagua Adasi’na götürüldü. Islemlerinin ardindan Haiti’ye gönderilecekleri belirtildi.

Ekim ayindan bu yana 2 binden fazla Haitili yakalandi

Öte yandan binlerce Haitili, artan siddet olaylari ile derinlesen siyasi ve ekonomik kriz nedeniyle ülkeyi terk ediyor. Göçmenler Florida’ya ulasma umuduyla Bahamalar’a ve diger adalara geçerken, çogu güvenli olmayan teknelerde ölümle burun buruna geliyor.

ABD Sahil Güvenlik ekipleri, Ekim ayinin basindan bu yana ülkeden tekneye göç eden 2 binden fazla Haitili yakaladi.
Kaynak: İHA