Altinok'tan Kars-Erzurum Turistik Ekspresi Müjdesi

AK Parti Erzurum Milletvekili ve Avrupa Güvenlik ve Isbirligi Teskilati Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Baskani Selami Altinok, Kars ile Erzurum arasinda turistik tren seferlerinin basladigini söyledi.

Altinok'tan Kars-Erzurum Turistik Ekspresi Müjdesi
AK Parti Erzurum Milletvekili ve Avrupa Güvenlik ve Isbirligi Teskilati Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Baskani Selami Altinok yaptigi açiklamada, tren seferlerinin kis döneminde Kars-Erzurum arasinda artan turistik yolcu talebinin karsilanabilmesi amaciyla baslatildigini belirterek, “Yolcu treni seferleri, sömestr tatili baslangiç tarihi olan 21 Ocak ile 5 Subat tarihleri arasinda her gün ve Subat ayi içerisindeki diger Cumartesi ve Pazar günlerinde düzenlenecek. Yolcu talebi ve tren doluluklarina bagli olarak sefer sayilari artirilabilecektir.” dedi.

Turistik tren seferleri Kars-Erzurum arasinda bir gidis, bir gelis olmak üzere günde iki sefer düzenlenecek. Kars’tan kalkis saati 07:20 olan ilk trenin Erzurum’a tahmini varis saati 11:10 olarak öngörülüyor. Ikinci seferin Erzurum’dan kalkis saati ise 14:55 olacak. Kars’a 18.45’te varmasi beklenen tren her iki parkurda da sadece Sarikamis istasyonunda durus yapacak.

Turistik seferlerin ilgi görecegini düsündüklerini belirten AK Parti Erzurum Milletvekili ve Avrupa Güvenlik ve Isbirligi Teskilati Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Baskani Selami Altinok, “Vatandaslarimizin sömestr boyunca çocuklariyla güzel bir yolculuk keyfi yasayacaklarini umuyoruz. Seferlerin düzenlenecegi söz konusu trenin teskilati 1 jeneratör ve 4 pulman vagondan olusuyor. Böylece yolcu kapasitesi 234 kisi olacak ve bilet satislari mobil uygulama, internet ve giselerden yapilacak.” dedi.

Kaynak: İHA