Vali Yilmaz Açiklamasi 'Baraji Tamamlandiginda 15 Bin Hektar Toprak Suyla Bulusacak'

Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz, baraj yapiminin yüzde 20’sinin tamamlandigini söyleyerek, "Baraj bittiginde 15 bin hektar toprak suyla bulusacak" dedi.

Vali Yilmaz Açiklamasi 'Baraji Tamamlandiginda 15 Bin Hektar Toprak Suyla Bulusacak'
Vali Yilmaz, Savrun Baraj insaatinda incelemelerde bulundu. Yilmaz’a incelemeler öncesinde bilgi veren DSI 6. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, temelden yüksekligi 86,65 metre ve su depolama kapasitesi 91.53 milyon metreküp olan Osmaniye Kadirli Savrun Baraji insaatinda yüzde 20 oraninda fiziki gerçeklesme saglandigini ve çalismalarin hizla devam ettigini söyledi.

Is çerçevesinde suyun çevrilerek derivasyon tüneline alindigini, böylece baraj çalismalarinin ivme kazandigini belirten Gökçe, ön batardoda dolgu çalismasinin tamamlandigini, 2023 yili sonuna kadar memba batardosu çalismalarinin tamamlanarak gövde dolgusu imalatina baslamasinin hedeflendigini ifade etti.

Yilmaz, bilgi aldiktan sonra yaptigi açiklamada, “Çalismalar hizli bir sekilde sürüyor, su ana kadar yüzde 20 fiziki gerçeklesme saglandi. Bu çalismalar tamamlandiginda yaklasik 15 bin hektar alanda sulama yapilacak. Savrun Barajinin tamamlanmasi için devlet olarak elimizden geleni yapiyoruz. Insallah en hizli sekilde tamamlanarak Osmaniye’mizin ve bölgemizin hizmetine girmis olacak.” diye konustu.

Yilmaz, “Su anda Savrun Barajinin suyun yataginin degistirilip, tünel olusturulup, normal yatagi kurutularak, asil gövdesinin yapilacagi alan belirlenmis. Baraj insaatinda en önemli kisim olan yatagin degistirilip güvenli hale getirilmesi. Su anda oradayiz. Çalismalar çok iyi gidiyor. Bundan sonra daha da hizlanarak devam edecegini bölge müdürümüz ve teknik ekipteki arkadaslarimiz ifade ettiler. Savrun Barajimizin hayirli, ugurlu olmasini diliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA