Muhtarlara Aile Okulu Projesi Egitimi Verildi

Giresun’un Görele ilçesinde muhtarlara Milli Egitim Bakanliginca yürütülen "Aile Okulu Projesi" egitim verildi.

Muhtarlara Aile Okulu Projesi Egitimi Verildi
Anne babalara, sosyal beceri, aile içi iletisim yönetimi, teknoloji kullanimi, ahlaki gelisim, stres yönetimi, saglikli beslenme, çevre, ilk yardimin aralarinda bulundugu 14 farkli konuda egitim veren Aile Okulu Projesi’ne muhtarlar da dahil edildi.

Görele Halk Egitimi Müdürlügü salonunda düzenlenen egitime katilan 83 muhtara, Aile Okulu Projesiyle belirlenen 14 alanda egitim verildi.

Bu egitim ile muhtarlarin temsil güçlerinin desteklenmesi, aileleriyle iletisimlerinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Egitim veren Görele 13 Subat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Öztürk, “2022 Agustos ayi Cumhur Baskanimizin himayesinde Milli Egitim Bakanligi tarafindan düzenlenen Aile Okulu Projesi’nin hem ailelere hem de muhtarlara yönelik çalismalar düzenledi.

Muhtarlarin, ailelerle siki bir iletisim halinde oldugu, bu egitim sayesinde ailelerle ve gençlerle daha dogru iletisim kurabileceklerdir. Hava sartlari iyi oldugu günlerde köylerde bu egitim devam edecektir” dedi.

Esenyurt Köyü Muhtari Osman Yilmaz ise, Görele Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü gerekse Görele 13 Subat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Öztürk’ün katlimi ile aile düzeni içerisinde aile toplulugu iyi bir seminer oldu bu egitimlerin kendileri açisindan çok faydali oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA