Hasta Ve Hasta Yakinlarina Bes Yildizli Otel Konforunda Ücretsiz Hizmet

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi 8 katli hasta ve hasta yakinlari misafirhanesi, 2022 yilinda 59 bin 708 hasta ve yakinini bes yildizli otel konforunda ücretsiz konuk etti.

Hasta Ve Hasta Yakinlarina Bes Yildizli Otel Konforunda Ücretsiz Hizmet
Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, hasta ve hasta yakinlari için 2017’de faaliyete aldigi 8 katli misafirhaneye konuk olan vatandaslara ücretsiz barinma hizmeti vermeye devam ediyor. Misafirhane, 136 oda 391 yatak kapasitesi ile Türkiye’deki mevcut örnekleri arasinda en çok kontenjanli misafirhane olma özelligi tasiyor. Çevre il ve ilçelerden tedavi için kente gelen ve kalacak yeri olmayanlarin ücretsiz kalabildigi misafirhanede 2022 yilinda 59 bin 708 kisi agirlandi. Otel konforunda hizmet verilen misafirhanede kalan hasta ve yakinlari için revir, mescit, sosyal servis, ücretsiz kahvalti, aksam yemegi ve çay hizmeti verilirken, tam teçhizatli çamasirhanede kiyafetlerini ücretsiz yikayabilen misafirler, katlarda bulunan ütü odalarinda da ütülerini yapabiliyor. Sosyal Hizmetler Daire Baskanligina bagli hasta ve hasta yakinlari misafirhanesini 14 personeli ile tamamen ücretsiz hizmet veriyor. Diyarbakir Valisi ve Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Ali Ihsan Su, Vali Yardimcisi ve Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ensari Erdem misafirhanede incelemelerde bulundu.

Hasta ve hasta yakinlarina sicak yuva

Incelemelerin ardindan açiklama yapan Vali Su, "Ilimizde hasta ve hasta yakinlarina yönelik, önemli bir hizmeti misafirhanemizde yerine getiriyoruz. Burasi 391 yatak kapasiteli misafirhanemiz il disinda veya ilimizin ilçelerinden gelen hasta ve hasta yakini olarak ilimizdeki hastanelere gelen vatandaslarimizi burada misafir ediyoruz. Örnek verirsek Adiyaman’dan gelen bir hastamiz burada kemoterapi görüyor, bu süre zarfinda hastamiza ve refakatçisini burada misafir ediyoruz. Bu hizmetimiz ihtiyaç sahibi ailelerimize yöneliktir. Yeme, içme, ibadetleri, çamasir yikama, ütü gibi tüm islemlerini burada temin ederek hayir dualarini almak için gayret gösteriyoruz. 2022 yilinda yaklasik 59 bin 708 vatandasimiz buradan faydalandi ve faydalanmaya devam ediyor. Burada ihtiyaçlarinin giderilecegi güne kadar misafir ediyoruz ve tamamen ücretsiz büyüksehir belediyesi olarak tamamini biz karsiliyoruz. Gönül ister ki vatandaslarimiz daha az hasta olsunlar ihtiyaç duymasinlar ama biz ihtiyaç duyduklari sirada 7 gün 24 saat burada hizmet etmek için variz" dedi.



"Kendi evimiz gibi rahatiz"

Sanliurfa Ceylanpinar’dan 4 aydir kizinin tedavisi için Diyarbakir’da kalan Ömer Ince, bu süreçte misafirhanede kaldigini ve çok memnun oldugunu dile getirdi. Ince, "Kizimin hastaligindan dolayi Sanliurfa’da KVC bölümü olmadigi için bizi Diyarbakir’a sevk ettiler. Kizim agir kalp hastasi 4 aydir burada hastanede yatiyor. 4 aya yakindir burada esimle beraber kaliyoruz. Sag olsunlar esimle beraber özel odada kaliyoruz, burada çalisan arkadaslar bize çok yakin davraniyorlar, kendi evimizdeymisiz gibi hissediyoruz. Her türlü temizlik yardimciligi yapiyorlar, odalarimiz iyi, sicak. Sabah çok sükür kahvalti ve aksam yemegi çok iyi. Burada giysilerimizi yikatiyoruz, tertemiz ütülü sekilde aliyoruz. Allah razi olsun, çok memnunuz. Disardan gelip de açikta kalmadigimiz için çok mutluyuz” diye konustu.

Adiyaman’dan gelen kanser hastasi Fahriye Zerut, 2 aya yakindir Diyarbakir’da tedavi gördügünü ücretsiz kaldigini vurgulayarak tesekkürlerini aktarip, iyi insanlarin eksik olmamasini diledi.
Kaynak: İHA