CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'ndan Seçim Tarihi Açiklamasi

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Istanbul programi çerçevesinde Türk Girisim ve Is Dünyasi Konfederasyonunu ziyaret etti. Kiliçdaroglu, ziyaret sonrasi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in açikladigi seçim tarihine iliskin, "14 Mayis olarak ifade ediyorlar, bizim açimizdan herhangi bir sorun yok" dedi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'ndan Seçim Tarihi Açiklamasi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Istanbul programi çerçevesinde Beyoglu’nda bulunan Türk Girisim ve Is Dünyasi Konfederasyonunu (TÜRKONFED) ziyaret etti. Yaklasik 2 buçuk saat süren ziyaretin ardindan Kiliçdaroglu, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

"6 liderin bu konuda kararli oldugunu söyledim"

TÜRKONFED’in saygideger yöneticileriyle bir araya geldiklerini belirten Kiliçdaroglu, "Ekonomi konusunda beklentilerini ifade ettiler. Hem Türkiye’yi hem dünyayi, bölgeyi yakindan izlediklerini ve bizden beklentilerini de bir anlamda sordular. Ben de bütün sorularina büyük bir samimiyetle cevap verdim. Sunu söyledim, Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok, bütün sorunlar çözülebilir. Akilla, mantikla, bilgiyle, birikimle çözülebilir. Bozulan bir devlet yapisi var, çürüyen bir yapi var. O yapinin da süratle insa edilmesi lazim. 6 liderin bu konuda kararli oldugunu ve Türkiye’yi aydinliga çikaracagini, dolayisiyla kimsenin karamsar bir atmosfer vardir diye bir seye kapilmamasi gerektigini söyledim. Gerçekten Türkiye büyük ve güzel bir ülke. Dolayisiyla iyi kadrolari var, bugün bu kadrolar her ne kadar biraz devre disinda olsa da o kadrolar yeniden yönetime geldigi zaman devlete liyakati saglamis olacagiz ve güzel bir Türkiye’yi insa edecegiz" diye konustu.



"Millet Ittifaki da zaten bunu istiyor. Yeter, söz milletin olacak"

Basin mensuplarinin genel af konusuna iliskin sorusuna yönelik olarak, konuyu önce 6 liderin konusmasi gerektigini, daha sonra kendisinin düsüncesini ifade etmesi gerektigini belirten Kiliçdaroglu, seçim tarihine iliskin ise "14 Mayis olarak ifade ediyorlar. Bizim açimizdan herhangi bir sorun yok. 14 Mayis gelince de, ‘Yeter, söz milletin’ dedik. Millet Ittifaki da zaten bunu istiyor. Yeter, söz milletin olacak" ifadelerini kullandi.

Açiklamasinin ardindan Kiliçdaroglu, kendisini bekleyen davulcular ve zurnacilarin ugurlamasiyla birlikte TÜRKONFED binasindan ayrildi.
Kaynak: İHA