Bozüyük Belediyesi TSM Korosundan Muhtesem Konser

Bozüyük Belediyesi Türk Sanat Müzigi Korosu tarafindan düzenlenen konser programi yogun ilgi gördü.

Bozüyük Belediyesi TSM Korosundan Muhtesem Konser
Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen konser programinda koro sefi Murat Küçük yönetimindeki koro Mete Ayaz’in sunumu esliginde Türk Sanat Müziginin seçkin eserlerini seslendirdi. Konser programinin 1. bölümünde Karcigar Fasli sarkilardan olusan 13 eser koro tarafindan seslendirilirken 2.bölümde ise koro ve solo olarak Yusuf Nalkesen ve Avni Anil sarkilarindan olusan 13 eser seslendirildi. Dinleyenlerin kulaklarinin pasinin silindigi muhtesem konser programinda salon tamamen dolarken katilimcilar unutulmaz bir müzik söleni yasadi. Sarkilarin hüzünlü hikâyelerinin de paylasildigi konser programinda izleyenler zaman zaman duygusal anlar yasadi. Konser programinin bitiminde Baskan Bakkalcioglu sahneye gelerek Türk Sanat Müzigi Korosu çalismalarina yillarca emek veren koro üyelerine Vefa Plaketi takdim etti.

Burada dinleyecilere hitaben bir konusma yapan Baskan Bakkalcioglu “Bu konser sirasinda açikçasi çok duygulandim. 90’li yillarda görev yaparken bu binanin yerinde bir sinemamiz vardi. Türk Sanat Müzigi, Türk Halk Müzigi korolarini kurdum. Tiyatro kurduk, çok zor sekillerde kurduk. Sonra yillar geçti. Bu göreve tekrar gelmeden önce Türk Sanat Müzigi Koromuzu Halk Egitim Merkezi’nin o küçük salonunda, bazen erken kapanan isiklarin oldugu ortamda birkaç kez izlemeye gittim. Çok üzülmüstüm. Sonra belediyeye tekrar göreve geldikten sonra hem Sanat Müziginde hem Halk Müziginde yeniden Bozüyük’te güzel seyler yapalim istedik. Bayagi bir mücadele sonunda geldigimiz bu aksamki konser harika degil mi? O zaman bu korolari çalistirmaya disaridan sanatçi sefler getiriyorduk. Simdi aramizdan yetismis Murat Küçük kardesim hem de Bozüyüklü. Halk Müziginde de Bozüyüklü Mehmet Uysal hocamiz var. Çok gurur duyuyorum açikçasi. Içimizde çok degerli saz üstadlari var. Bu enstrüman çalan üstadlarimiz da bizi yalniz birakmiyorlar, Bozüyüklüler de var içlerinde. Ama su arka tarafta bu Halk Egitim Merkezi’nin küçük salonunda 15-20 kisilik koro, simdi 50 tane kadin ve erkeginizden olusan bir koro oldu. Çok güzeller degil mi?” dedi.

Baskan Bakkalcioglu konusmasinin devaminda Koro Sefi Murat Küçük’e bu güzel gece için tesekkür ederek Küçük’e ve koristlerden Meziyet Orhun’a çiçek takdim etti.
Kaynak: İHA