Batman Valisi Ekrem Canalp'in Esi Dr. Ayten Canalp Ve Protokol Esleri Ögrencilerle Bir Araya Geldi

Batman Valisi Ekrem Canalp’in esi Dr. Ayten Canalp, protokol esleri ile birlikte kütüphane olusturduklari Kozluk ilçesi Asagi Kiratli Köyü Ilkokulunu ziyaret ederek, ögrenci ve köy kadinlari ile bir araya geldi.

Batman Valisi Ekrem Canalp'in Esi Dr. Ayten Canalp Ve Protokol Esleri Ögrencilerle Bir Araya Geldi
Okulu ziyarete Batman Valisi Ekrem Canalp’in esi Dr. Ayten Canalp, Kozluk Kaymakami Ekrem Güngör’ün esi Seda Güngör, Garnizon Komutani esi Arzu Kaplan, Cumhuriyet Bassavcisi esi Yasemin Sahingöz, Batman Üniversitesi Rektörü esi Zeynep Demir, Il jandarma Komutani esi Nergis Taskin ve diger protokol esleri katilarak, okul bahçesinde ögrenci ve velilerle beraber fidan dikimi gerçeklestirdi. Daha sonra okulda olusturduklari kütüphaneyi ziyaret eden ve kütüphanenin zenginlestirilmesi konusunda fikir alisverisinde bulunan Dr. Canalp, Il Özel Idaresi tarafindan yapilan oyun parkinda oyun oynayip çocuklarin sevincine ortak oldu.

Kanser hastaliginda erken teshisin önemine dikkat çekildi.

Ziyaret sirasinda okulun bahçesinde köyün kadinlari ile bir araya gelen Dr. Canalp, kadinlarla yakindan ilgilenerek onlarla sohbet etti. Daha sonra Kanser Erken Teshis tarama ve Egitim Merkezinde (KETEM) görevli Dr. Büsra Tereci Arikan, 30 yas üstü kadinlarla kanser hastaligi konusunda bilgilendirmede bulunurken, AFAD personeli Sefika Cengiz, kadin ve çocuklara deprem aninda ya da sonrasinda nasil davranmasi konusunda afet farkindalik egitimi verdi.
Kaynak: İHA