TRT 1'In Yeni Dizisi 'Al Sancak'in' Galasi Harbiye Askeri Müzesi'nde Gerçeklestirildi

TRT 1’in merakla beklenen yeni dizisi "Al Sancak", ilk bölümüyle dün aksam izleyiciyle bulustu. Türk televizyon tarihinin iddiali projelerinden olan dizinin ilk bölüm izlemesine katilan Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, “Türkiye’nin yasadigi dönüsüm ve basari hikayelerinin popüler kültürün diliyle, edebiyatin diliyle anlatilmasi ve genis kitlelere çok uzun vadede hatirda kalacak sekilde islenmesi son derece degerlidir” dedi.

Güçlü prodüksiyonu, etkileyici hikayesi ve basarili oyuncu kadrosuyla sezonun en iddiali yapimi “Al Sancak”, dün aksam yayinlanan ilk bölümüyle ekran yolculuguna basladi.

Istanbul’da düzenlenen dizinin ilk bölüm izlemesine Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobaci, TRT yöneticileri, dizinin yapimcisi Mehmet Bozdag, basrol oyunculari Ugur Günes, Gülsim Ali Ilhan, dizi ekibi ve çok sayida davetli katildi.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun dizinin ilk bölüm izlemesinde yaptigi konusmada “Gerçekten de Türkiye’nin son 20 yilda yaptigi atilimlar çok açik ve nettir. Türkiye birçok alanda ciddi bir dönüsüm yasadi ve Türkiye’nin bu anlamda yasadigi dönüsüm ve basari hikayelerinin popüler kültürün diliyle, edebiyatin diliyle anlatilmasi ve genis kitlelere çok uzun vadede hatirda kalacak sekilde islenmesi son derece degerlidir” ifadelerini kullandi.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobaci ise konusmasinda, “Mehmetçigin vatan mücadelesini hakkiyla ekrana yansitabilmek için aslinda bu dizimiz üstüne bu kadar titredigimiz en yogun ve titizlikle çalistigimiz projemiz. Elbette askerimizin gücünü sahadaki varligini kahramanligini, cesaretini tek bir filme veya diziye sigdirabilmek mümkün degil. Savunma bakanligimizin da verdigi güçlü destek ile biz Mehmetçige yakisir bir hikayeyi ortaya koydugumuzu düsünüyoruz. Zaten bugün Türkiye aslinda FETÖ, PKK, DEAS, DHKP-C’ye kadar birçok kanli terör örgütüne, hainle ve bunlarin isbirlikçileriyle eszamanli olarak mücadele eden tek devlet. Bu mücadelede özellikle savunma sanayi alaninda gerçeklestirdigimiz hizli yükselis ve teknolojik ilerlemeyle, milyonlarin duasiyla, askerimizin karada, havada ve denizdeki güçlü varligiyla büyük basarilar elde edildi. Nihayetinde dizimizin fragmaninda da ifade ettigimiz gibi aslinda bu basarinin arkasinda birileri var. Bu toprak parçasini vatana dönüstürmek için canini feda eden sehadet, sehitlik makamina gözü kapali kosan birileri var. Basimizi dik tutmaya vesile olmayi saglayan birileri var. Dolayisiyla eger hakiki bir kahramanlik hikayesi çikacaksa, yazilacaksa mutlaka bu milletten ve bu topraktan çikacak demektir. Aslinda bizim yaptigimiz iste bu kahramanlik hikayesini ekranlara layikiyla tasimaya çalismakti. Alsancak dizimiz Türkiye’de oldugu kadar dünyada da genis kitlelere ulasacaktir. Çünkü TRT dizileri bugün 100’den fazla ülkeye ulasmis durumda 45’ten fazla farkli dillerde izleyici ile bulusur noktada. Sehitlerimizi de buradan rahmet ve minnetle yad etmek isterim” dedi.

Dizinin yapimcisi ve senaristi Mehmet Bozdag ise TRT’ye tesekkür ettigi konusmasinda, “Bu projeyi ilk anlattigimiz günden bugüne bizi hakikaten sabirla büyük bir fedakarlikla bekleyen TRT ailesine, yönetimine cani gönülden tesekkür ediyorum. Yayina girmesi için bir çok nokta da bütün imkanlarini seferber eden ve sabirla bekleyen Zahid hocama cani gönülden tesekkür etmek istiyorum, Bu projeyi ilk anlattigimiz bir çok anlamda destek olan Fahrettin Altun hocama da tesekkür ediyorum. Türkiye için güzel bir ise imza attigimizi düsünüyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA