Polonya'da Artan Enerji Fiyatlari Protesto Edildi

Polonya’nin Piotrkow Tyrbunalski kentinde binlerce kisi belediye binasi önünde toplanarak artan enerji fiyatlarini protesto etti.

Polonya'da Artan Enerji Fiyatlari Protesto Edildi


Aralik ayi enflasyonunun yüzde 16.6 olarak açiklandigi Polonya’nin Piotrkow Tyrbunalski kentindeki vatandaslar artan enerji fiyatlarini protesto etmek için belediye binasi önünde toplandi. Gösteride, "Daha fazlasini kaldiramayacagiz" sloganlari atan protestocular, isinma giderlerinin yüzde 90 arttigi kentin Belediye Baskani Krzysztof Chojniak’a seslenerek, belediye yönetiminden memnun olmadiklarini da dile getirdi. Bini askin kisinin katildigi gösterinin organizatörlerinden Agnieszka Chojnacka gösteride yaptigi konusmada, "Isinma, su, çöp vergisinde bir sonraki fiyat artisina kararli bir sekilde hayir diyoruz. Daha fazlasina razi gelmeyecegiz, daha fazla kaldiramayacagiz" seklinde konustu.



"Sorunun çözümü Varsova’daki hükümette"

Protesto gösterisi esnasinda belediye binasindan çikarak kent sakinlerinin yanina gelen Piotrkow Tyrbunalski Belediye Baskani Krzysztof Chojniak ise enerji fiyatlarindaki artis konusunda herhangi bir etkilerinin olmadigini, yerel yönetim olarak söz konusu zamlardan herhangi bir para kazanmadiklarini, fiyatlarin Enerji Düzenleme Kurumu tarafindan (Urzad Regulacji Energetyki) belirlendigini söyledi.

Kent sakinlerinin öfkesine hak verdigini ifade eden Baskan Krzysztof Chojniak, bugün karsi karsiya olduklari fiyat artislariyla yalnizca Piotrkow Trybunalski halkinin degil, diger kentlerin de mücadele ettigini, söz konusu durumu degistirecek mekanizmanin ise Varsova’da, hükümette oldugunu söyledi.



Protesto gösterisi, kent sakinlerinin belediyeye zamlari protesto eden dilekçe vermelerinin ardinda olaysiz sekilde sona erdi.
Kaynak: İHA