Kurtulmus Açiklamasi '6'Li Masa Cumhurbaskanligi Makamini 'Dedikodu Makami' Zannediyor'

AK Parti Genel Baskan Vekili Numan Kurtulmus, 6’li masa hakkinda yaptigi açiklamada, “Mesele 6 artili masanin bir aday belirleyememesi degildir. Mesele bir fikir etrafinda toparlanamamis olmalaridir. Bu 6 artili masaya soruyorum, sizin ana istikamet neresi? O partililere sorun, mavi vatan konusunda bir fikirleri var midir? Terörle mücadelede konusunda fikirleri var midir? Hayir. Bu beyler Cumhurbaskanligi makamini dedikodu makami, sohbet makami zannediyorlar. Sittin sene iktidara gelemezler” dedi.

Kurtulmus Açiklamasi '6'Li Masa Cumhurbaskanligi Makamini 'Dedikodu Makami' Zannediyor'
AK Parti Genel Baskan Vekili Numan Kurtulmus, Atatürk Kapali Spor Salonu’nda AK Parti Ordu Il Baskanligi tarafindan düzenlenen Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisi ve Vefa Bulusmasi programina katildi.

Toplantiya, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekilleri, ilçe belediye baskanlari, partililer ve vatandaslar katildi.



“Çalismalarimiz uyum içerisinde yürüyor”

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler, iddiali bir Türkiye yolunda yeni bir dönemi yasadiklarini söyledi.

Baskan Güler, büyük bir aile olarak hizmetleri yapmaya devam ettiklerini kaydetti.

Ordu’yu iddiali bir sehir olarak, 19 ilçesiyle yerellikten genellige çikartmaya çalistiklarini ifade den Güler, çalismalarin uyum içerisinde sürdürüldügünü belirtti.

Güler, “Büyük bir aile olarak uyum içerisinde çesitlilik prensibini ele alarak bir çalisma sürdürüyoruz. Bu çalismanin ana misyonunu partiyi kurarken yapmistik. Daha önceden de Cumhurbaskanimizla 1994 yilinda beraber bir belediyecilik yolculuguna çiktik. Bu yolculugun etaplarindan birisi de Ordu idi, dolayisi ile burada bu hizmetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

AK Parti Genel Baskan Vekili Numan Kurtulmus ise 2023 yili seçimlerinin önemine deginerek, “AK Parti’nin 20 yilda gerçeklestirdigi en büyük hizmet vesayet sistemini geride birakmis olmasi ve Türkiye’de özgüven insasini gerçeklestirmis olmasidir. Simdi Allah’a çok sükür Türkiye milli savunma sanayinde yüzde 80 yerlilik oranina gelmistir. Peki, dün Türkiye’ye bir uçagi, yaptigi uçagi yaptirmayanlar bugün nasil oldu da Türkiye yüzde 80’ler seviyesinde yerlilik ve millilik oranina geldi?” ifadelerine yer verdi.

“Mesele 6 artili masanin bir aday belirleyememesi degildir, mesele bir fikir etrafinda toparlanamamis olmalaridir”

“Birileri içeriden bu yürüyüsün, güçlü yürüyüsün akamete ugramasi için hesap üstüne hesap yapiyorlar” diyen Kurtulmus, “Bakiyorlar ki Recep Tayyip Erdogan ve arkadaslari çok güçlü bir sekilde yürüyecek, bu yürüyüsü inkitaya ugratmak için masalar kuruyorlar, 6’li masalar. Kaç kere toplandiklarini ben unuttum. Iki senedir konusuyoruz, toplan Allah toplan, konus Allah konus. Yemek ye, çay iç, kahve iç, hangi sonuca ulastiniz? Mesele 6 artili masanin bir aday belirleyememesi degildir. Mesele bir fikir etrafinda toparlanamamis olmalaridir. Bizim yolumuz belli, istikametimiz belli, Türkiye yüzyili hedefi etrafinda yürüyüse devam edecegiz. Bu 6 artili masaya soruyorum, sizin ana istikamet neresi? O partililere sorun, mavi vatan konusunda bir fikirleri var midir? Terörle mücadelede konusunda fikirleri var midir? Hayir. Bu beyler Cumhurbaskanligi makamini dedikodu makami, sohbet makami zannediyorlar. Cumhurbaskanligi makami güçlü ve büyük Türkiye’nin en önemli icraat makamidir” seklinde konustu.



“Disaridan da artik Türkiye’yi rahatsiz edecek bazi sözler söyleme basladilar: Sen dergi isen haddini bil”

Kurtulmus, The Economist Dergisi’nin kapak fotografi hakkinda, “Özellikle temmuz ayindan bu yana yapilan he ankette AK Parti yukariya dogru hizla yükseldigi için içeridekiler huysuzlasmaya basladilar. Ama esas önemlisi disaridan da artik Türkiye’yi rahatsiz edecek bazi sözler söyleme basladilar. Bir tanesi, medyaya da düstü dünyanin önemli dergilerinden bir tanesi Türk bayraginin siluetine Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in siluetini koyarak, ‘Türkiye bu seçimde diktatörlüge gidiyor, buna mani olmamiz lazim’ diyor. Adama host derler, sen haddini bil. Dergiysen dergiligini yap. Türkiye’de kimin Cumhurbaskani olacagini tespit edecek olan aziz milletimizdir, milletimizin teveccühüdür. Türkiye’nin büyük güçlü Türkiye istikametinde gittigini görüyorlar ya onun için endise ediyorlar” diye konustu.



“CHP ve gölgesindekiler sittin sene iktidara gelemezler”

“Cumhuriyet Halk Partisi ve gölgesindekileri bu millet asla iktidara getirmedi, sittin sene de iktidara getirmeyecektir" diyen Kurtulmus, sunlari söyledi:

“Ancak ola ki tereddütlü olan arkadaslar varsa onlara samimiyetle arkadasi, dostu olarak sorun. Mesela bu altili masa iktidar olmayacak ama var sayalim ki 20 yildir iktidarda olsalardi bunlar Türkiye’de insansiz hava araci yapabilirler miydi? Akillarindan geçer miydi? SIHA’lari yaparlar miydi? Türkiye’nin akilli mühimmatlarini yaparlar miydi? Türkiye’nin savas gemilerini yaparlar miydi? Türkiye’de milli savunma sanayini yüzde 80 seviyesine getirebilirler miydi? Yapilan otoyollari ve tünelleri yapabilirler miydi? Terörle mücadelede basarili olabilirler miydi? Türkiye’nin 4 bir tarafindan organize sanayi bölgelerinde yatirimlarin kapisini sonuna kadar açabilirler miydi? Eger onlar iktidarda olsaydi Marmaray’i, Türkiye’de 3. Köprüyü, Osmangazi ve Çanakkale Köprüsünü yapabilirler miydi? Vallahi akillarina bile gelmezdi.”
Kaynak: İHA