Çocuklarin Müstehcen Görüntülerini Paylasan Gruba Operasyon Açiklamasi 21 Süpheli Yakalandi

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen sorusturma kapsaminda, çocuklarin cinsel istismari içerikli müstehcen paylasimlar yaptiklari belirlenen 21 süpheli yakalandi.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafindan ’çocuklarin kullanildigi müstehcen ürünleri ülkeye sokma, çogaltma, satma, depolama, bulundurma ve kullanma’ suçlarindan yürütülen sorusturma kapsaminda, Istanbul Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerince daha önce hakkinda ayni suçtan islem yapilan süpheli H.Ç. kaldigi adres için arama karari alindi. Yapilan arama sonucu ele geçirilen dizüstü bilgisayar üzerinde incelemelerde bulunuldu.

Gerçeklestirilen incelemeler sonucu bir mesajlasma ve görüntülü konusma uygulamasi üzerinden 29 Ocak 2017 ile 18 Ocak 2019 tarihleri arasinda 22 farkli profil hesabinin çocuklarin cinsel istismari içerikli müstehcen paylasim yaptigi, ayrica bu hesaplar içerisinden 2 ayri hesabin ’katilimci’ olarak bulundugu grup üzerinden ayni içerikli paylasimlar yaptiklari tespit edildi. 22 profil hesabinin gerçek kullanicilarinin belirlenmesine yönelik Siber Suçlarla Mücadele Daire Baskanligi, Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu ve ilgili kurum ile kuruluslardan yapilan bilgi talepleri sonucu toplamda 21 süpheli ve 1 IP kullanicisi tespit edildi. 5’i Istanbul, 5’i Ankara, 5’i Izmir, 4’ü Samsun, 1’i Diyarbakir, 1’i Sanliurfa’da olduklari belirlenen süphelilere yönelik yapilan es zamanli operasyon sonucu 21 kisi yakalanarak gözaltina alindi.

Öte yandan, Ankara’da ikamet eden ve IP kullanicisi oldugu degerlendirilen 1 süpheliye yönelik ise adresinde arama yapilacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA