Türkiye'nin En Uzun 4. Köprüsünde Son Çeyrege Girildi

Adana’nin trafigini yüzde 30’a yakin rahatlatmasi beklenen Türkiye’nin en uzun 4. köprüsü olma özelligi bulunan ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimatiyla Ulastirma ve Altyapi Bakanligi koordinesinde yapimina devam edilen ’15 Temmuz Sehitler Köprüsü’nde sona yaklasildigi, köprünün Nisan ayinda açilacagi belirtildi.

Türkiye'nin En Uzun 4. Köprüsünde Son Çeyrege Girildi
Adana’da yeni stadyum, adliye saraylari ve üniversite kampüslerinin trafik yükünü rahatlatmasi beklenen bin 669 metre uzunluguyla Türkiye’nin en uzun 4. köprüsü olacak 15 Temmuz Sehitler Köprüsü’nün temeli büyüksehir belediyesi tarafindan 2016 yilinda atildi. O tarihten sonra 2019 yilina kadar köprünün ancak üçte biri tamamlanabildi. 2019 yerel seçimleri sonrasi Zeydan Karalar, Büyüksehir Belediye Baskani seçildi ve maddi yetersizlikler gerekçe gösterilerek projeye ara verildi.

Köprüyü mevcut haliyle devralan Ulastirma ve Altyapi Bakanligi’na 700 milyon liralik kaynak aktarimi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan 20 Agustos 2020’de onaylandi. Daha sonra ise köprü için ihale yapildi ve insaat yeniden basladi.

Dogu Akdeniz Insaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAIMFED) Genel Baskani Mustafa Karslioglu, Türkiye’nin en büyük 4’üncü büyük köprüsü olma özelligini tasiyan ve Seyhan Nehri üzerinde yükselen 15 Temmuz Sehitler Köprüsü’ndeki durumu degerlendirdi.

Ihlas Haber Ajansi’na konusan Karslioglu, bin 669 metre uzunlugunda, 6 seritten olusan 15 Temmuz Sehitler Köprüsü’nde son çeyrege girildigini ifade ederek, “Geçen aylarda Adana’mizi ziyaret eden bakanimiz ve firmamizla görüsmemiz sonrasinda edindigimiz bilgilere göre son tarih 2023 yili Nisan. 15. Karayollari Genel Müdürümüzün de ziyaretinde yüklenici firmadan Mart sonu diye söz aldik. En kötü ihtimalle Nisan ayinda hizmete açilacak olan 15 Temmuz Sehitler Köprüsü, Cumhurbaskanimizin talimatlariyla baslanilan, bitirilen ve hükümetimizin büyük destegi olan bir köprümüz. Adana trafigini de yüzde 30’una yakin bir oranda rahatlatacaginin kanaatindeyiz. Alparslan Türkes Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi ve İçel otoyoluna baglanan bu köprü insallah Adana’miz için hayirlara vesile olur” dedi.

Kaynak: İHA