Kanser Hastasi Yasli Kadini Dakikalarca Dövüp Gasp Etti

Adana’da tek basina yasayan kanser hastasi yasli kadinin evine girip onu dakikalarca dövdükten sonra parasini ve altinlarini gasp edip kaçan sahis, polis tarafindan yakalanip tutuklandi.

Kanser Hastasi Yasli Kadini Dakikalarca Dövüp Gasp Etti
Olay, 25 Aralik’ta Yüregir ilçesi Seyhan Mahallesi’nde meydana geldi. Yüzünü cerrahi maskeyle gizleyen bir kisi, kendisini tüpçü olarak tanitip, yalniz yasayan meme kanseri Lütfiye Atbeyen’in (72) kapisini çaldi. Süpheli, kapiyi açan yasli kadinin agzini eliyle kapatip, evin içine sürükledi. Yasli kadini bayginlik geçirene kadar darbeden süpheli, yatak odasindaki dolapta bulunan 4 bin TL, 6 çeyrek, 1 tam altin ile çesitli ziynet esyalarini çalip, evden çikti. Bir süre sonra kendine gelen yasli kadin, komsularindan yardim istedi. Atbeyen, adrese gelen saglik görevlilerinin ilk müdahalesinin ardindan hastaneye kaldirildi. Öte yandan, süphelinin eve girip, gasp ettigi para ve altinlarla çiktigi anlar ise güvenlik kamerasina yansidi.

Durumun polise bildirilmesi üzerine Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü’ne bagli Gasp Büro Amirligi ekipleri, süphelinin yakalanmasi için çalisma baslatti. Bölgedeki ve kaçis güzergahindaki güvenlik kameralarini inceleyen polis, zanlinin Habip Kölge (40) oldugunu belirledi. Ekipler, mobilyacida çalistigi ögrenilen Kölge’nin, olay yerine ise is yerinden tanidigi Oguzhan T.’nin (23) otomobiliyle gelip, gittigini saptadi. Bu tespitler üzerine harekete geçen ekipler, süphelileri D-400 Karayolu’ndaki is yerine düzenlenen operasyonla yakaladi. Emniyete götürülen Habip Kölge, ifadesinde, “Teyzenin parasi ve altinlari oldugunu biliyordum. Alkolün etkisindeydim ve sansimi denedim” dedigi ögrenildi.

Islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden Kölge çikarildigi mahkemece tutuklandi, Oguzhan T. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Yasadigi dehset anlarini anlatan Lütfiye Atbeyen, “Banyodayken, 3 kez kapi çaldi. Basta açmadim. Üzerimi giydikten sonra kapiyi açtim. Elleri eldivenli, maskeli bir sekilde karsima çikti. Hiçbir sey söylemeden agzimi kapatip, dövmeye basladi.

Yere düstüm, ‘Allah’ini seversen birak beni’ dedim, birakmadi. Belki 20 dakika dövdü beni. Tek basimaydim, çok korktum. Yere düsüp, bayilinca altinlarimi ve parami çalip, gitmis. Onlar benim kefen paramdi” diye konustu.

Kaynak: İHA