Kamu Sözlesmeli Personeli Ilgilendiren Teklif Oy Birligiyle Kabul Edildi

Kamu sözlesmeli personeli ilgilendiren teklif oy birligiyle kabul edildi.



TBMM Genel Kurulunda AK Parti ve MHP ile Büyük Birlik Partisi Genel Baskani Mustafa Destici ve 175 milletvekilinin imzasiyla verilen Devlet Memurlari Kanunu ve Bazi Kanunlar ile 663 sayili Kanun Hükmünde Kararnamede Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi kabul edildi ve yasalasti.

Diyanet Isleri Baskanligi kapsaminda vekil imam-hatip ve vekil müezzin-kayyum olarak görev yapanlar 30 gün içinde basvurmalari halinde KPSS puani ve sinavdan basarili olmalari halinde memur kadrolarima atanacaklar.

28 Kasim 2022’den önce sözlesmeli personel kapsaminda çalisanlar memur kadrosuna geçebilecek.

Memur kadrosuna geçmek isteyenler basvurularini kanun yürürlüge girdikten sonra 30 gün içinde yapacak.

Sözlesmeli sanatçilar yaninda bunlarla ayni veya benzer görevleri yerine getiren 4B kapsaminda farkli mali ve sosyal haklara sahip olarak 1 yildan az süreli ve mevsimlik hizmetler kapsaminda istihdam edilen sözlesmeli personeller de sürekli görev yapan sanatçilarla ayni statüye getiriliyor.

Açiktan vekil ebe ve hemsire olarak görev yapan ve kanundaki genel sartlari tasiyanlar bu maddenin yürürlüge girdigi tarihten itibaren 30 gün içinde müracaat etmeleri halinde, Saglik Bakanligi tarafindan ebe ve hemsire kadrolarina atanacak.
Kaynak: İHA