Disisleri Bakani Çavusoglu, Houston Baskonsoloslugu'nda Vatandaslarla Bir Araya Geldi

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, ABD’nin Houston kentinde bulunan Türkiye Baskonsoloslugu’nda vatandaslarla bir araya geldi.



Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizmasi’nin dördüncü toplantisi için geldigi ABD’de temaslarina devam ediyor. Çavusoglu, baskent Washington DC’nin ardindan Texas eyaletinden yer alan Houston kentine geldi. Temaslari kapsaminda World Affairs Council’de kanaat önderlerinin katilimiyla düzenlenen toplantiya istirak eden Bakan Çavusoglu daha sonra Houston Baskonsoloslugu’nda vatandaslarla bir araya geldi. Birçok ülkenin FETÖ’nün okullarini kapattigini ve mensuplarini Türkiye’ye iade ettigini ifade eden Bakan Çavusoglu, "Burada yurt disinda sadece farkli ülkelerin lobileriyle mücadele etmiyoruz, ayni zamanda terör örgütleriyle de mücadele ediyoruz. Bir taraftan PKK’nin faaliyetleri, PKK/YPG/PYD hepsi ayni örgüt. Diger taraftan FETÖ’nün bu ülkedeki mevcudiyeti. Bu terör örgütlerine karsi bizim de mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Onlarla mücadele etmezsek, onlar bizimle mücadele ediyorlar. Dolayisiyla her bakimdan ülkemizin, sizlerin güvenligi bakimindan önemli" dedi.

Bakan Çavusoglu, Houston’in ardindan ziyaretinin son gününde temaslarda bulunmak üzere New York’a gidecek. Bakan Çavusoglu’nun Birlesmis Milletler (BM) 77. Genel Kurul Baskani Csaba Körösi ile bir görüsme gerçeklestirmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA