Bayburt'ta Basarili Operasyonla Hastanin Böbregindeki Tümör Alindi

Bayburt’ta yasayan 57 yasindaki Zeki Saka isimli vatandas sol tarafinda agri ayni zamanda da kanama ve sizi sikayetiyle Bayburt Devlet Hastanesi üroloji poliklinigine basvurdu. Yapilan tetkikler sonucunda agrilari siddetlenen Saka’nin böbreginde tümör tespit edildi. Ameliyat karari alinan Saka’nin sol böbregini 3 katina çikaran, idrar yolunu tikayan ve kalin bagirsagini tutan böbrek tümörü, Bayburt Devlet Hastanesinde görevli Genel Cerrahi Uzmani Opr.Dr Olcay Çinar ve Üroloji Uzmani Opr.Dr Bulut Dural tarafindan basarili operasyonla alindi.

Bayburt'ta Basarili Operasyonla Hastanin Böbregindeki Tümör Alindi
Hastadan ilk önce ultrason istediklerini söyleyen Üroloji Uzmani Opr.Dr Bulut Dural, ultrasonda yaklasik 30 santimetre büyüklügünde böbrek tümörüne rastlanildigini ve zaman kaybetmeden hastayi ameliyata aldiklarini bildirdi. Gerçeklestirilen basarili operasyon hakkinda bilgiler veren Dural, "57 yasindaki erkek hastamiz Zeki bey, bize sol yan agrisi sikayetiyle basvurdu. Yapilan kontrollerin ardindan ilk önce hastamizdan ultrason istedik. Radyoloji doktorumuz hastamizin böbreginde yaklasik 30 santimlik böbrek tümörünü ultrasonla belirledikten sonra bize basvuran hastamizin ilaçli tomografisini çektirdik. Ilaçli tomografinin raporunun çikmasini beklemeden, radyoloji doktorumuzla bu zaman diliminde istisarelerde bulunduk. Hastanin böbreginde bulunan tümörün idrar yolundan, idrar kanalindan yayildigini tespit ettikten sonra Genel Cerrahi doktorumuz Olcay beyle beraber ameliyat karari aldik. 3-4 gün gibi kisa sürede yaptigimiz hazirligin ardindan hastamizi ameliyata aldik. Hastamizin böbregi büyüdügü, tikandigi için ve ayni zamanda yayilan tümörü tamamen alabilmek adina açik ameliyat yapmayi uygun gördük. Yaklasik 30-35 santim civarindaki tümörü almak için açik bir sekilde yaptigimiz ameliyatta böbregi tamamen aldik" dedi.

Uzun, zorlu bir ameliyat gerçeklestirdiklerini kaydeden Genel Cerrahi Uzmani Opr.Dr Olcay Çinar ise büyük ve basarili geçen operasyonun ardindan hastanin saglik durumunun iyi oldugunu belirterek, "Hastamizin kalin bagirsaginin sol tarafina tümör yayilmis durumdaydi. Haliyle kalin bagirsagini besleyen damarlara da tümör yayilmisti. O yüzden kalin bagirsaginin sol kismini da böbrekle beraber çikarmak zorunda kaldik. Daha sonrasinda bagirsaklari uç uça ekledik, simdi kapali bir sekilde karnin içerisinde iyilesmesini bekleyecegiz. Uzun ve zorlu bir ameliyat oldu, ana damarlarin üzerinde stresli bir ameliyat geçirdik ama gayet basarili güzel bir operasyon oldu. Hastamiz su an serviste takip altinda, her sey yolunda gitmekte. Insallah hastamizi sagligina kavusturup, yakin zamanda evine gönderecegiz" seklinde konustu.

"Hizmet etmeye devam edecegiz, hastalarimiz iyi oldukça bizler daha iyi, daha mutlu olacagiz" diyerek konusan doktorlarin sözleri ise yürekleri isitti.

"Doktorlardan Allah razi olsun, sagligim için seferber oldular"

Hayati önem tasiyan rahatsizligi karsisinda hastanenin tüm imkanlarindan faydalandigini ve doktorlarin sagligina kavusmasi için seferber olduklarini söyleyen Saka, "Doktorlarimdan çok memnunum, Allah hepsinden razi olsun. Bütün imkanlari seferber ettiler, sagligim için çabaladilar" dedi.

Böbreginde tümör oldugunu hastanede yapilan tetkikler sonucunda ögrendigini ifade eden Saka, sol tarafindaki agrinin artmasiyla birlikte sizi, yanma ve kanama sikayetleri üzerine hastanenin yolunu tuttugunu belirterek, "Ilk önce hastaneye bakilmaya geldim. Kitle, tümör oldugunu bilmiyordum. Kan ve sizi vardi o sikayetle geldim bakildim, böbreginde tümör var dediler, onu aldirdim. Su an çok iyiyim, doktorlarimizin sayesinde çok iyiyim. Bütün ilgilenenlere çok tesekkür ederim" diye konustu.

Bayburt Devlet Hastanesi Bashekimi Doktor Murat Canpolat, son bir yil içerisinde çok ciddi operasyonlara Bayburt Devlet Hastanesi olarak basarali bir sekilde imza attiklarini ifade ederek toplumda apandisit, fitik gibi görece daha kolay ameliyatlarin Bayburt Devlet Hastanesi’nde yapilmadigi algisinin olustugunu ve yillardir bu gibi operasyonlari sorunsuz bir sekilde yaptiklarini vurguladi. Polat, "Yillardir insanimizda devlet hastanesinde apandisit ameliyati, fitik ameliyati gibi cerrahlarimizin çok basit bir sekilde yaptigi operasyonlar yapiliyor mu diye bir düsünce var. Bunlarin hepsini biz yapiyoruz. Hatta son 1 yil içerisinde yaptigimiz operasyonlardan örnek verecek olursak, 3 ay önce üroloji doktorumuz Bulut bey, sol böbrekte meydana gelen tümör operasyonunu gerçeklestirmisti. Bayburt’ta ilk defa olan bir durumdu. Bu operasyonu arkadaslarimiz gelistirerek 3 ay sonrasinda üroloji doktorumuz Bulut bey ve genel cerrahi doktorumuz Olcay bey esliginde yine sol böbrekte tümör olusan hastanin bagirsaklara kadar yansiyan tümörü iki hekimimizin isbirligiyle çikarildi. Tüm cerrahi arkadaslarimiz ikinci basamak devlet hastanesinde, yapilmasi gereken tüm operasyonlari Bayburt ilinde Bayburt halkina hizmet etmek için yapmaktadir. Bayburt halkina güzel hizmetler verebilmek için tüm ekibimizle beraber çalismaktayiz" açiklamalarinda bulundu.
Kaynak: İHA