Müzede Sergilenen Patlamamis Bomba Panige Neden Oldu

Artvin’in Arhavi ilçesi Dikyamaç köyünde bulunan müzede patlamamis bir top mermisinin sergilendigi ortaya çikti. Ilçe jandarma karakol komutanin tesadüfen fark ettigi top mermisi bomba imha uzman ekiplerince etkisiz hale getirildi.

Müzede Sergilenen Patlamamis Bomba Panige Neden Oldu
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bagli Dikyamaç köyünde geçtigimiz 13 Ocak günü Rumi yilbasi eglencesi olan ’Kalandar’ etkinligi düzenlendi.

Gündüz yapilan ve çok sayida vatandasin katildigi programa, jandarma ekipleri de katildi.

Eglence sonrasi, köyde 2012 yilinda kurulan ’Yasam Tarzi Müzesi’ gezildi. Müzenin içinde bulunan çok sayida antika ve bölge halkinin yasamini anlatan ürünler misafirlere tek tek tanitildi.

Müzeyi gezenler arasinda bunan Jandarma Komutani Taner Çigdem, müzede bulunan bir top mermisinin patlamamis oldugunu fark etti. Bunun üzerine olay yerine bomba imha ekipleri çagirildi. Ekipler köyden uzak bir alanda fünye yardimiyla top mermisini patlatti. Olay köyde büyük panige yol açarken, karakol komutanin dikkati büyük bir facianin önüne geçmis oldu.

Konuyla ilgili bilgi veren köy muhtari Idris Numanoglu, “2012 yilinda kurulan müzede köyümüz ve çevre köylerden bir çok bagis aldik. Evlerinde bulunan antikalari insanlar getirip müzeye bagisladi. Biz de bagis yapanin ismini kayit etti. Top mermisinin de Konak köyünde bulunan ve simdi rahmetli olan bir amcamiz bagislamisti. Kalandar etkinlikleri kapsaminda düzenledigimiz eglencede müzeyi gezen karakol komutani merminin patlamadigini fark etti. Daha sonra uzman ekipler mermiyi etkisiz hale getirdi. Sükür büyük bir facia olmadan atlatildi" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA