Türkiye'nin Yöresel Lezzetleri Konya'da Bulustu

Sun Fuarcilik tarafindan düzenlenen, ‘Yöresel Ürünler Fuari’ 37 sehirden 45 firmanin katilimiyla Konya’da açildi.

Türkiye'nin Yöresel Lezzetleri Konya'da Bulustu
Türkiye’nin Dogusundan Batisina, Güneyinden Kuzeyine kadar 37 sehirden gelen organik ürün üreticileri, Konya’da Sun Fuarcilik tarafindan Novaland AVM’de açilan ‘Yöresel Ürünler Fuari’nda bir araya geldi. Yörelerine ait lezzetlerin Konyalilara tanitimi için 45 firmanin bir araya geldigi fuar 29 Ocak’a kadar ziyaretçilere açik kalacak.

“Her geldigimizde güzel karsilaniyoruz ve güzel ilgi var”

Gaziantep’e özgü ürünleri tanitan Sezai Yilmaz, “Ben Gaziantep’ten katiliyorum. Biz daha çok baharat çesidini agirlikli getirdik. Bunlar biber, kurutmalik çesitler, salça, nar eksisi gibi çesitleri getiriyoruz. Her geldigimizde güzel karsilaniyoruz ve güzel ilgi var. Müsterilerimiz memnun bizde müsterilerden memnunuz. Karsilikli memnuniyet içerisinde devam edip gidiyor” dedi.



“Belirli bir müsteri potansiyelimiz olustu”

Erzurum yöresinde bal üretimi yapan Vahit Özden, “Biz 4 kez falan Konya’ya geldik ve belirli bir müsteri potansiyelimiz olustu. Artik mecbur hem onlar bize hem de biz de onlara ulasmak için Konya’ya geliyoruz. Bal alacak vatandaslarimiz da kesinlikle bali satandan ziyade bali üreten yere ulassinlar, belgelerine baksinlar, sertifika sorsunlar. Mesela organik bal diyenlere organik oldugunu kesinlestirmek için belgelerini sormalarini tavsiye ederim” seklinde konustu.



“Ürünlerimizi tanitmak için yöresel fuarimiza, Konyamiza geldik”

Kayseri’den yöresel ürünleri tanitan Mehmet Sözduyar, “Ben Konya’ya Kayseri’den geliyorum. Kayseri yöremize ait manti, eriste, çorba, sucuk, pastirma gibi ürünlerimizi tanitmak için yöresel fuarimiza, Konyamiza geldik. Bu ürünleri tek tek müsterilerimize ikram ediyoruz. Konyalilar Allah razi olsun her zaman için misafirperver hem de bizi üzmüyorlar. Çok güzel karsiliyorlar” ifadelerini kullandi.

Erzurum’dan Konya’ya yöresel fuara geldigini anlatan Abdurrahman Güner, “Bizim ürünleri çok begenerek alan müsterilerimiz var. Fuar bitene kadar 2-3 kez ürünlerden almak için dönenler oluyor. Fuara geldiklerinde yerimiz degismis olsa bile telefonla arayarak bizi buluyorlar” diye konustu.

Kaynak: İHA