Pirinkayalar Geçidinde Korkutan Heyelan

Erzurum’un Uzundere ilçesinde bulunan Pirinkayalar geçidi mevkiinde yikilan kayalar için 2022 yilinin baslarinda önlem amaçli yapilan çelik teller kayalarin yikilmasi sonucu kirilip yola düstü.

Pirinkayalar Geçidinde Korkutan Heyelan
Pirinkayalar tünelinin açilmasinin ardindan Karayollari himayesinden alinan yol bakima muhtaç halde kaldi. Turistlik amaçli olarak kullanilan yol tehlike saçiyor. Gece saatlerinde büyük bir gürültü ile yikilan kayalik alan yoldan geçen vatandaslari korkuttu.

Türkiye’nin en yüksek Cam teraslarindan biri olan Cam Teras Fiyortpark isletmecisi Harun Han, “Yol bakimsiz kalirsa yakinda kapatmak zorunda kalacagiz” diyerek yetkililerden yardim istedi.

Han, “Yilda yüz binlerce turisti agirlayan bu yol her an can alabilir. Yikilma aninda yoldan bir araç geçmemesi büyük sans. Tortum Gölü kiyilari boyunca uzanan Pirinkayalar geçidi turistlerin yillardir vazgeçilmez noktasi konumunda. Uzundere’nin taninmasinda rol oynayan, Göl manzarali fotograflarin çekildigi, harikulade manzaraya sahip olan bu bölge su anda yolda bulunan trafik ve insanlar için tehlike saçiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA