Kis Aylarinin Antioksidani Tursu

Kahramanmaras’ta aromatik bitkiler uzmani Mustafa Uludag, evinde ürettigi dogal tursularla sifa dagitiyor.

Kis Aylarinin Antioksidani Tursu
Kisin sofralarin bas taci olan, damak tadinin vazgeçilmezi ve soguk havalarda vücut direncinin bir numarali yardimcisi olan tursular, bagisiklik sistemini koruyup güçlendiriyor. Koruyucu etkinligi ile içeriginde bagisiklik sistemini güçlendiren pek çok vitamin, mineral ve antioksidan barindiran dogal tursular, ögünlerle birlikte tüketildiginde, içeriklerinde yer alan sirke sayesinde insülin salinimini dengeleyerek daha kontrollü bir kan sekeri sagliyor.

Kahramanmaras’ta aromatik bitki ve sifali bitkilere yillarini ayiran Mustafa Uludag, yetistirdigi ve dogadan topladigi bitkilerin tursularini kurarak sifa dagitiyor. Evinde ürettigi domates, biber, lahana, karnabahar tursulari ve ayni zamanda hünnap, nar, aliç, visne, kiraz tursu sulari ile kendisine basvuran hastalarin dogal yollarla rahatsizliklarini vücutlarindan atmalarini sagliyor.

Tursularin her evde bulunmasini gerektigini belirten Uludag, “Ortalikta salgin bir hastalik varsa virüs ve bakteriler de dolasiyorsa tursularin evlerde bulunmasi gerekiyor. Ben tursunun evlerde, apartmanlarda her yerde bulunmasini tavsiye ediyorum. Tursu, Mezopotamya zamanindan bu yana günümüze kadar geldigini biliyoruz” dedi.

Kis hastaliklari ve korona virüsün tursuya olan talebi arttirdigini söyleyen Uludag, “Tursu ve suyu bagisiklik sistemini çok güçlendiriyor. Vücudun sindirim ve dolasim sistemindeki dezenfektan görevini sirke üstleniyor. Günde 1 bardak sirke suyunu içerseniz mide, bagirsak, dolasim ve sindirim sitemine kadar büyük fayda saglar. Bagirsaklarda zararli bakterileri sirke suyu öldürüyor, yararlilarina ise bir sey yapmiyor. Tursu ve sirke suyunu evlerinden eksik etmeyenlerin hastalik oranlari daha düsük” diye konustu.

Sirke ve tursu suyunun faydalari hakkinda da bilgiler veren Uludag, sunlari kaydetti:

“Tursu suyunu veya sirke suyunu agzinizda gargara yapin, o zaman agiz ve bogaz kismi tertemiz olur. Ayni zamanda bu suyu burnunuza çekin yine tertemiz olur. Bunu yediginiz zaman bagisiklik siteminiz de güçlendigi için hastaliklara karsi direncimiz de artmis oluyor. Bunlarla ilgili asla ticari bir isimiz yok. Burada bazi hastalar var ve bunlari bizlerden istiyor. Biz de ürettigimiz bu malzemeleri bedelsiz bir sekilde kendilerine veriyoruz. Tursu her sudan olmaz, PH degeri uygun olan sudan yapmamiz gerekiyor. Tursu her sudan olmaz.”
Kaynak: İHA