Istanbul'da 5 Araçli Zincirleme Kaza Açiklamasi Libyali Kadin Sürücü Sok Yasadi

Kagithane Haliç Sahil Yolu kavsaginda yagis nedeniyle kayganlasan yolda 5 araç birbirine girdi. Zincirleme kaza sonucu 1’i kadin 2 kisi yaralandi. Kazaya karisan Libyali kadin sürücü uzun süre olayin sokunu atlatmaya çalisti. Kadin ile polisin arasindaki iletisimi de mendil satan çocuk kurdu.

Istanbul'da 5 Araçli Zincirleme Kaza Açiklamasi Libyali Kadin Sürücü Sok Yasadi
Kaza, geçtigimiz Çarsamba günü saat 14.00 siralarinda Kagithane Haliç Sahil Yolu kavsaginda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, karayolunda seyir halinde olan 4 araç, yokus asagiya inmeye basladi.

O esnada trafik isigi kirmizi yaninda 4 araç durdu. En arkadan gelen 34 EOZ 344 plakali cipin sürücüsü Ercan Öztürk, duramayarak önündeki araca çarpti. Yasanan zincirleme kazada, 34 TCE 24 plakali taksinin sürücüsü Sümer Ural (60) basindan, kiralik beyaz renkli bir otomobilin sürücüsü olan Libya uyruklu A.A. ise yasadigi sarsinti sonucu boynundan yaralandi.

Libyali kadin sürücü soka girdi

Kazanin ardindan ihbar üzerine olay yerine saglik ve polis ekibi sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen saglik ekipleri, yarali Ural’i yaptiklari ilk müdahalenin ardindan ambulansla Sariyer Seyrantepe’deki Sisli Hamidiye Etfal Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirarak tedavi altina aldi. Taksicinin durumunun iyi oldugu ögrenildi. Öte yandan, kaza sonucu hafif sekilde yaralanan Libya uyruklu kadin A.A. ise uzun süre otomobilin içerisinde kazanin sokunu atlatmaya çalisti.

Suriyeli mendilci çocuk tercümanlik yapti

Kadina Arapça bilen mendil satici çocuklar tercümanlik yaparak polisle iletisim kurmasini sagladi. Bir süre sonra olay yerine gelen diger bir saglik ekibinin ilk müdahalesinin ardindan yarali kadin, ambulansla hastaneye kaldirilarak tedavi altina alindi. Öte yandan, polis ekipleri ise kazayla ilgili inceleme yaparak tutanak tuttu. Çalismalarin ardindan kazaya karisan araçlar trafik çekicisi yardimiyla emniyet otoparkina götürüldü. Polis kazayla ilgili inceleme baslatti.
Kaynak: İHA