Elestirilerin Hedefi Olan Dev Yatirima Dernekler Sahip Çikti

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin Dilovasi sahilinde planladigi fuar, panayir ve festival alani projesi CHP Kocaeli Il Baskanligi tarafindan elestirilmisti. Bunun üzerine Dilovasi’nda faaliyet gösteren 22 dernek ortak açiklama yaparak, projeye destek verdiklerini belirtti.

Elestirilerin Hedefi Olan Dev Yatirima Dernekler Sahip Çikti
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan Dilovasi ilçesinin sahilinde fuar, panayir ve festival alani olmasi için 407 bin 900 metrekarelik dolgu alani planladi. Planlanan projeye CHP Kocaeli Il Baskanligi tarafindan elestirilerde bulundu. Bunun üzerine Dilovasi’nda bulunan 22 yöre derneginden de ortak açiklama yapilarak, CHP’ye tepki geldi. Tavsancil’da bir araya gelen dernekler adina ortak açiklamayi, Dilovasi Dernekler Federasyonu (DIDEF) Baskani Ercan Günes gerçeklestirdi.

"Dilovasi’nin degisimi ve gelisimi siyaset üstü bir meseledir"

Dilovasi halkinin projeye destek verdigini ifade eden Ercan Günes, "Biz, Dilovasi Yöre Dernekler Federasyonu, sivil toplum kuruluslari ve bu ilçenin sakinleri olarak, sehrimizin ve ilçemizin gelisimine, refah düzeyinin yükselisine ve halkimizin memnuniyetine sahitlik ediyoruz. Sehrimize ve ilçemize, bakanliklarin ve kurumlarinin, Kocaeli Büyüksehir Belediyesinin ve Dilovasi Belediyesi’nin birbiri ardina hayata geçirdikleri ve devam eden projeler, yapilan birbirinden önemli hizmetlerden dolayi memnuniyet duyuyoruz. Siyasi polemiklerden uzak, ilçemize deger katacak her adimi takdir ediyor ve destekliyoruz. Dilovasi, huzurun barisin ve birligin kentidir. Vatandaslarimiz, öteden beri sorunlarini kendi içinde degerlendirerek çözüme kavusturmayi tecrübe etmistir. Dilovasi söz konusu olunca, tüm halkimizin amasiz, fakatsiz kenetlendigini tüm Kocaeli kamuoyu bilmektedir. Dilovasi, kendini ilgilendiren konularda son sözü söyleyecek kabiliyettedir. Biz, ilçemizin entrika ve manipülatif eylemlerle anilmasina müsaade etmeyecegiz. Dilovasi’nin gelisimi ve degisimi siyaset üstü bir meseledir ve tüm ilçe halkimizin ortak gayesidir. Dilovasi’nin bilip bilmeden karalanmasina izin vermeyiz. Bu özelligi bozacak tüm girisimlerinde dimdik karsisinda olacagiz" dedi.



"Önemli bir adima engel olmaya çalisan tüm siyasi söylemleri kiniyoruz"

Projeye yönelik elestirileri kinadiklarini belirten Günes, "Dilovasi her geçen gün egitimiyle, sporuyla ve kültürüyle büyüyen, gelisen, deger kazanan bir ilçe konumuna gelmisken, Dilovasi ile uzaktan yakindan ilgisi bulunmayan birilerinin siyasi malzemesi olmasina biz dernekler ve ilçe sakinleri olarak kesinlikle izin vermeyecegiz. Bu minvalde, Dilovasi halki olarak, ilçemizin en büyük ihtiyaçlarindan birisine çözüm olacak, halkimiza açik sosyal ve kültürel etkinlik alani olarak hizmet verecek Tavsancil mahallemizin sahil seridindeki projenin hayata geçirilmesi ve bununla beraber Diliskelesi sahil projemizin de bir an önce hayata geçirilecek olmasini diliyoruz. Bu hizmetlerin heyecanini yasadigimizin bilinmesini istiyoruz. Dilovasi halkinin beklenti ve taleplerini bilmeden ve dinlemeden yapilan açiklamalari kesinlikle kabul etmedigimiz gibi, Dilovasi’ni gelecege tasiyacak böylesi büyük bir projenin tamamen arkasinda oldugumuzu belirtmek isteriz. Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskanimiz Tahir Büyükakin ve Dilovasi Belediye Baskanimiz Hamza Sayir’e tesekkür ediyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA