Bilecik'te Ekmek Zammi Geri Çekildi

Bilecik Belediye Baskan Vekili Melek Mizrak Subasi, geçtigimiz hafta ekmege uygulanan zam ile ilgili kamuoyunu bilgilendirici açiklama yaparak, “Komisyonda alinan karar geregi, ekmek fiyatinin 5 TL olarak degil önceki fiyat olan 4 TL olarak belirlenmesi karari alinmistir” dedi.

Bilecik'te Ekmek Zammi Geri Çekildi
Bilecik Belediye Baskan Vekili Melek Mizrak Subasi yaptigi açiklamada, “Geçtigimiz gün ekmek fiyatlarina iliskin Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Odasi’ndan gelen zam talebine iliskin Belediye Baskanligimiz olarak ‘uygun degil’ görüsü sunuldu. Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birliginin giderlerin artigi yönündeki gerekçelerine binaen yapilan ekmek zammi, belediye baskanligimiz tarafindan uygun görülmemistir. Türk Gida Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çesitleri Tebliginin 4’üncü maddesinin birinci fikrasinin (e) bendinde tanimi yapilan ekmegin fiyatina iliskin tarifeler sirasiyla ilgili belediye, Ticaret Il Müdürlügü, Il Gida Tarim Hayvancilik Müdürlügü, Ticaret ve Sanayi Odasi ile ilgili odanin temsilcilerinden olusan komisyonun degerlendirmesinin, ilgili federasyonu, Gümrük ve Ticaret Bakanliginin görüsünün alinmasindan sonra birlik tarafindan onaylanir hükmü beklenmeden alinan ekmek zammi talebi kabul edilmemis olup, komisyonda alinan karar geregi, ekmek fiyatinin önceki fiyat olan 4 TL olarak belirlenmesi karari alinmistir” dedi.



Zabita müdürlügü ekipleri bütün firinlarda fiyat denetimi yapiyor

Açiklamasinin devaminda Subasi, Bilecik Belediyesi Zabita Müdürlügü’nün tüm firinlarda fiyat denetimi yaptigi belirtilerek, su bilgilere yer verildi:

‘’Alinan karar ile birlikte Bilecik Belediyesi Zabita Müdürlügü görevlileri, unlu mamul üreten yerlerde ekmek gramaji ve fiyati denetimlerini sürdürmektedir. Halkimizin basta gida ürünleri olmak üzere tüm alanlarda saglikli, güvenli ve uygun fiyata alisveris yapmasi amaciyla denetimler devam edecektir’’ denildi.
Kaynak: İHA