Artvin'de Kalandar Gelenegi Asirlardir Devam Ediyor
Dogu Karadeniz Bölgesi’nde asirlardir sürdürülen bir Rumi yilbasi eglencesi olan Kalandar etkinligi Artvin’de de renkli görüntülere sahne oldu.

Aksu Mahallesi Muhtari Ekrem Yilmaz tarafindan organize edilen kutlamaya Ilçe Kaymakami Hakan Contarli, Belediye Baskani Ercan Orhan ve çok sayida gençler ve yaslilar katildi.
Kaymakam Hakan Contarli, yaptigi açiklamada “Güzel bir dayanisma örnegi, kültürün yasatilmasina vesile olanlara da tesekkür ediyorum” derken, Belediye Baskani Ercan Orhan ise “Bu kutlamalar atalarimizdan süregelen bir gelenegimizdir. Yüzlerimizi boyatip, bazen damat-gelin, bazen de dede ve nine rollerine bürünüyoruz. Bu gece hem egleniyoruz, hem eglendiriyoruz. Bu gelenek nasil ve ne zaman yerlestigi bilinmiyor ama Artvin’de bu kutlamalari yapanlarin da bunun Rumi takvimine göre yilbasi oldugunu biliniyor. Tarih boyunca insanlar toplumsal ve ekonomik islerin düzenlenmesi için sanal zaman birimlerini saat, gün, hafta, ay, mevsim, yil baslangiç ve bitis tarihlerini belirlediler” ifadelerini kullandi.
