'Ulusal Staj Programi' Ile Üniversite Ögrencilerine Firsat Esitligi

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal Yildizli, “Ulusal Staj Programi” ile üniversite ögrencilerine firsat esitligi sunuldugunu söyledi.

'Ulusal Staj Programi' Ile Üniversite Ögrencilerine Firsat Esitligi
Samsun’da “Ulusal Staj Programi ve Yetenek Kapisi Bilgilendirme Toplantisi” düzenledi.

Toplantida, Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi tarafindan 20-21 Mart tarihlerinde Samsun’da yapilacak olan Orta Karadeniz Kariyer Fuari’nin (OKAF) yani sira “Yetenek Kapisi” ve “Ulusal Staj Programi” hakkinda ögrencilere bilgi verildi.

OMÜ Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal Yildizli ve OMÜ Mezunlar Koordinatörü Dr. Ögr. Üyesi Alaattin Altin’in konusmaci olarak katildigi program OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Bilgilendirme toplantisina üniversite ögrencileri büyük ilgi gösterdi.

OMÜ Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal Yildizli üniversite ögrencilerine staj ve is imkanlari hakkinda yaptigi konusmada, “Öncelikle bu isleri neden yaptigimizi söyleyerek baslayayim. Hakkari’deki bir ögrencimizde firsat isleri yakalasin, Samsun’da okuyan üniversite ögrencimiz de bu firsat islerini yakalasin diye çabaliyoruz. Isterse ASELSAN’da, HAVELSAN’da, devletimizin çesitli kuruluslarinda is ve staj basvurusu yapabilmeleri için düzenlenen projelerdir bunlar. Burada herhangi bir sekilde din, dil, irk, millet vs. gibi ayrimciliklar asla söz konusu degildir. Evet, hayatta her seyde oldugu gibi bu islemlerde de eleme bulunuyor. Ama siz ne olursa olsun deneyin. Seçilin veya seçilmeyeni yine de katilmaya çalisin. ‘Ulusal Staj Programi’ için bizlere gelen sorularin basinda, ‘bu staj süreleri 20 gün mü, 30 gün mü?’ olacak diye soruluyor. Stajlarimiz 20 gün olacak. Türkiye’de yurt disinda ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde üniversite okuyanlar 4 not ortalamasi üzerinden en az 2 alan ögrenciler basvurabilecekler. Onun yani sira örgün egitim veren lisans programlarinin ögretmenlik bölümleri ve tip fakültesi hariç 2, 3 ve 4. siniflar basvuru yapabilecek. Önlisans okuyan ögrencilerimizden ise 1 veya 2. sinif ögrenciler sikintisiz basvurabilirler. Bilindigi üzere de 2023 yili itibariyla stajyerlerimiz asgari ücretle maaslarini alacaklar. ’Bizi nasil seçiyorlar’ diye soracak olursaniz da stajyerlerden sorumlu ögretim görevlisi arkadaslarimiza bu isi yükleyecegimizi söyleyebilirim. Su anda 4000 kisilik bir basvuruya ulastik” dedi.



“Basarilarindan dolayi Cumhurbaskanligi OKAF’i bu yil da Samsun’a verdi”

OMÜ Mezunlar Koordinatörü Dr. Ögr. Üyesi Alaattin Altin ise üniversite ögrencilerine “Yetenek Kapisi” ve OKAF’tan muhakkak yararlanmalari gerektigini ifade ederken, “Insanlarin kendi kabiliyetleriyle, kendi tecrübeleriyle, kendi kariyerlerini daha iyi planlayabilmeleri için bu sekilde programlar düzenliyoruz. Biz bu programlardan en iyi sekilde yararlanmanizi istiyoruz. ‘Yetenek Kapisi’ ögrenciler ve mezun olmus genç arkadaslara yönelik bir program oldugunu belirtebiliriz. Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari ofisi tarafindan tüm üniversitelere sunulmus yerli ve milli bir kariyer platformu yazilimidir. Kamu ve özel sektörden pek çok staj ve is ilanlarindan haberdar olup basvurabilirsiniz. Kurumlarda ayni sekilde bu platformda ben su özelliklere sahip isçi ariyorum diye ilan koyabiliyorlar. Yani bu platform aslinda isverenlerle is arayanlarin bir araya geldigi bir platformdur. Bunun yani sira geçen yil OMÜ’de Orta Karadeniz Kariyer Fuari (OKAF) düzenlenmisti. Göstermis oldugu basarilardan dolayi Cumhurbaskanligi bu sene de ayni sekilde OMÜ’de düzenlenmesini istedi. Orta Karadeniz Kariyer Fuari bu yil 20-21 Mart tarihlerinde Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçeklestirilecek” diye konustu.

Bilgilendirme toplantisi, üniversite ögrencilerinin telefonlarindan uygulamalari test etmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA