Tarihi Hamamdaki Resim Sergisi Büyük Ilgi Gördü

Kastamonu Üniversitesi tarafindan tarihi Saray Hamami Kültür ve Sanat Merkezi’nde açilan doga temali resim sergisi, büyük begeni topladi.

Tarihi Hamamdaki Resim Sergisi Büyük Ilgi Gördü
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Resim Bölümü Arastirma Görevlisi Dr. Sümeyra Ilhan’in “Diyalog” isimli resim sergisi, tarihi Saray Hamami Kültür ve Sanat Merkezi’nde açildi. Sergide doga temasi çerçevesinde gerçeklestirilen 23 eser yer aldi. Resim sergisi yogun ilgi gördü.

Resim sergisi ile ilgili bilgi veren Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Resim Bölümü Arastirma Görevlisi Dr. Sümeyra Ilhan, “Doganin sanatçi üzerinde biraktigi etkileri farkli perspektiflerden sunan çalismalar, biçimci bir anlayis ve yapilandirma mantigi ile kurgulandi. Doganin tahribati, dönüsümü eserlere yön veren alt basliklar olarak temellendirilmistir. Farkli zaman ve mekanlari bir yüzeyde birlestiren eserler geçmis ve simdi arasinda bir iliskiyi ortaya koyarken, mekanlar arasinda yasanan dönüsüme vurgu yapmakta. Insan figürüne yer verilmeyen resimler, doganin kendiligi üzerinden bir sorgulama yapmaya imkan saglamaktadir” dedi.

Yogun ilgi gösterilen sergiyi çok sayida akademisyen ve sanatsever gezdi.
Kaynak: İHA