Otizmli Sampiyonun Polis Olma Hayali Gerçek Oldu

Adana’da 100 metre serbest yüzme müsabakalarinda Türkiye birincisi olan otizmli Ülkü Ilayda Sayin’in polis olma hayali gerçek oldu. Yunus kiyafeti giyen Sayin, motosikletle de gezdirildi.

Otizmli Sampiyonun Polis Olma Hayali Gerçek Oldu
100 metre serbest yüzme müsabakalarinda Türkiye birincisi olan 22 yasindaki otizmli Ülkü Ilayda Sayin, polisleri çok sevdigi için onlarla tanisip bir de olsa polis olmanin hayalini kurdu. Bundan haberi olan Sayin’in ailesi polise mail atarak kizlarinin en büyük hayalini aktardi. Durum Il Emniyet Müdürü Dogan Inci’ye bildirildi.

Inci’de hemen aile ile irtibata geçilip genç kizin hayalinin gerçeklestirilmesi talimatini verdi. Bu talimat ile harekete geçen Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügü ekipleri Ilayda’yi evinden alarak ekipler amirligine yunus timlerinin yanina getirdi. Yunus ekipleri, Ilayda’ya kendilerinin giydigi monttan hediye etti. Ilayda, yunus ekipleriyle birlikte motosiklete binip bir günlügüne polis olmanin keyfini çikardi.

Duygularini anlatan Ülkü Ilayda Sayin, “Bugün bana oyuncak araba, tisört, yunus kiyafeti ve anahtarlik verdiler. 5 saatte 2 bin 800 metre yüzüyorum. Polis araçlarinda en sevdigim ejderha, kirpi, Shorland, land, kobra 1, kobra 2 ve motosikletleri seviyorum. Tayyip dede, Süleyman amca, Dogan amca, Ayberk amca, Semra teyzemi, özel harekat ve bütün polisleri çok seviyorum” dedi.

Kaynak: İHA