Kusadasi Belediyesi Mineral Ve Fosil Müzesi Ziyaretçilerini Bekliyor

Kusadasi Belediyesi tarafindan açilan ‘Mineral ve Fosil Müzesi’, içinde bulundurdugu Türkiye’nin ve dünyanin farkli bölgelerine ve zaman dilimlerine ait birbirinden ilginç fosil ve mineral örnekleriyle ziyaretçilerini geçmiste yolculuga çagiriyor.

Kusadasi Belediyesi Mineral Ve Fosil Müzesi Ziyaretçilerini Bekliyor


Kusadasi’nda Yildirim Caddesi’nde bulunan iki katli tarihi binanin Kusadasi Belediyesi tarafindan restore edilmesiyle açilan Mineral ve Fosil Müzesi, bünyesinde zengin bir doga tarihi koleksiyonu barindiriyor. Mineral ve Fosil Müzesi’nde tarih öncesi dönemden kalma mamut disi fosili, kömürlesmis denizlalesi fosili, taslasmis kalamar fosili gibi ilginç örneklerin yani sira yakut, elmas, altin, ametist ve kuvars gibi kiymetli ve yari kiymetli mineraller de sergileniyor. Tarihi Kentler Birligi (TKB) tarafindan düzenlenen Müze Özendirme Yarismasi’nda Doga Tarihi Müzeleri kategorisinde ödüle layik görülen Mineral ve Fosil Müzesi, ayrica dogal tas ve minarelerden yapilmis tamami el isi objelere de ev sahipligi yapiyor. Müze, sahip oldugu Türkiye’nin ve dünyanin farkli bölge ve zaman dilimlerine ait birbirinden ilginç ve kiymetli fosil ve mineral örnekleriyle misafirlerini geçmiste yolculuga çikarmayi bekliyor.

Kusadasi Belediyesi’nin kentte var olan müze eksigini gidermek ve ziyarete gelen yerli ve yabanci turistlere yeni turizm rotalari sunmak amaciyla açtigi Mineral ve Fosil Müzesi, Baskan Ömer Günel tarafindan yasama geçirilecek olan Müzeler Sokagi projesinin de ilk halkasini olusturuyor. Hafta içi her gün 08.30-17.30 saatleri arasinda ziyarete açik olan Mineral ve Fosil Müzesi ücretsiz olarak gezilebiliyor.
Kaynak: İHA