Hatali Dönüs Yapan Market Kamyonu, Servis Araciyla Çarpisti Açiklamasi 1 Yarali

Kocaeli’nin Darica ilçesinde cadde üzerinde hatali dönüs yapan market kamyonu, servis araciyla çarpisti. Kazada servis aracinin sürücüsü yaralandi.

Hatali Dönüs Yapan Market Kamyonu, Servis Araciyla Çarpisti Açiklamasi 1 Yarali
Kaza, gece saatlerinde Fevzi Çakmak Mahallesi Istasyon Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yalçin S. idaresindeki 34 JL 8243 plakali Mercedes marka market kamyonu, cadde üzerinde seyir halindeyken hatali dönüs yapti. Bunun üzerine kamyon, ters istikamette seyir halinde olan Sedat A. yönetimindeki 41 P 3016 plakali Otokar marka servis araci ile çarpisti. Kazanin siddetiyle servis sürücüsü aracinda sikisarak yaralandi. Kazayi gören vatandaslar, durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbar üzerine adrese saglik, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Kisa sürede adrese ulasan saglik ekipleri, vatandaslar tarafindan sikistigi yerden kurtarilan yaraliya ilk müdahaleyi olay yerinde yapti. Ambulansa alinan yarali, Darica Farabi Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirildi.

Kamyon sürücüsü ise ifadesi alinmak üzere polis merkezine götürüldü. Kazayla ilgili inceleme baslatildi.

"Servis soförü ben geldigimde araçta sikisik vaziyetteydi"

Kendisinin de servis soförü oldugunu ve kazayi görür görmez müdahale ettigini söyleyen Erdal Akbas, "Ben de servis soförüyüm. Servisten döndügüm sirada meslektasimin bir tanesinin burada trafik kazasi yaptigini gördüm. Hemen olay yerine geldim ama maalesef dikkatsizce araç kullanan kamyon soförü hatali dönüs yapmis ve trafik kazasi olmus. Keske böyle bir sey olmasaydi. Lütfen yagisli havalarda hatali dönüs yapmayalim. Ben geldigimde olay daha yeni olmustu. Darica istikametine giden kamyon, dönülmemesi gereken yerden dönmüs. Bir de kirmizi isikta geçip, kazaya sebebiyet vermis. Servis soförü ben geldigimde araçta sikisik vaziyetteydi. Sag olsun diger vatandaslar da yardimci oldu. Ben de bir vatandas olarak arkadasi araçtan çikardim. Su an hayati tehlikesi yok ama sanirim bacaginda bir kirik var” dedi.

Kaynak: İHA