MHP'li Ersoy Açiklamasi 'Türkiye'nin Basini Kaldirmasina Tahammül Edemiyorlar'

MHP Genel Baskani Basdanismani Prof. Dr. Ruhi Ersoy, “Türkiye’nin basini kaldirmasina tahammül edemiyorlar. YPG ve PYD basta olmak üzere onlar demokratik haklardir, diyenler bugün Türkiye’yi yönetmeye talip oluyorlar” dedi.

MHP'li Ersoy Açiklamasi 'Türkiye'nin Basini Kaldirmasina Tahammül Edemiyorlar'


MHP Genel Baskani Basdanismani Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Kayseri Üniversitesinde ‘Türk dünyasi ve lider ülke Türkiye’ isimli konferans verdi. 15 Temmuz Yerleskesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen konferansa; Il Jandarma Komutani Tuggeneral Yüksel Yigit, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yilmaz, AK Parti Il Baskani Saban Çopuroglu, ögretim görevlileri, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Programda açilis konusmasini yapan Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, “Bizler bu cografyada 3 büyük devlet kurmus bir milletiz. Son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’ni bu cografyada 900 yil yasadiktan sonra geçen yüzyilin basinda kurduk. Geçen yüzyilda büyük tecrübeler elde ettik ve bu cografyada lider ülke olma yolunda önemli bir yere geldik. Bugün enerji sahasinda dogalgaz, nükleer enerji, petrol ve degisik alanlarda yapmis oldugu çalismalarla ve ataklarla günümüzde artik Türkiye eksenli güven, huzur ve refah halkasi konumunda olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Türkiye yüzyilini insallah idrak ediyoruz” diye konustu.



“Türkiye’nin basini kaldirmasina tahammül edemiyorlar”

MHP Genel Baskani Basdanismani Prof. Dr. Ruhi Ersoy, savunma sanayine Türkiye’yi girdirmeyip, adeta pazar gibi gören bir zihniyetin oldugunu ve bu zihniyetin Türkiye’nin basini kaldirmasina tahammül edemedigini söyleyerek, “Dizimize, dirsegimize vurmaya çalisiyorlar. Bütün bunlarin içerisinde de basta milli silahlarimiz olmak üzere enerji politik bizim son zamanlarla geldigimiz önemli bir hamledir. TÜBITAK’ta bilim yapan çocuklar bazi konularin farkina varinca ya uçaklari düsürülmüs ya da intihar süsü ile öldürülmüs. Bunlarin hepsi ortaya çikti. Bunlari yapan alçaklarin kimler oldugu ortaya çikti. Bütün bunlardan sonra bu memlekette biz ne yapabiliriz diye her seyi Bati’ya teslim edenler kendine geldikçe o analarin aslanlar dogurdugunu, mühendisler dogurdugunu, nasil vatan evlatlari dogurdugunu zaman gösterdi. Iste o zamanlar enerji politikle ilgili Türkiye’de Karadeniz havzasi, münhasir ekonomik isbirligi anlasmasi ve Türkiye’deki maden, gaz rezervleri ile ilgili bu çalismalar neden daha önce yapilmiyordu? Niye 15 Temmuz’dan sonra bunlar ortaya çikti. Bunlari çikartmaya firsatimiz yoktu. Yani seytan taslamaktan tavaf yapmaya vakit yoktu” ifadelerini kullandi.

Ruhi Ersoy konusmasini söyle sürdürdü: “Zeytin Dali Operasyonu’na Türkiye hazirlanirken, TBMM’deki tartismalarin ana aktörlerinden birisi olarak vazife yaptim. Zeytin Dali’nda bu terör yuvasi kurutulmadan Türkiye rahat etmez tezini savunuyoruz. Meclis’te milletvekili sifati olan bazi arkadaslar ‘bizim orada ne isimiz var. Türkiye’ye bir saldirimi var ki oradayiz. YPG ve PYD basta olmak üzere onlar demokratik haklardir’ diyenler bugün Türkiye’yi yönetmeye talip oluyorlar. Istikametini hatali belirleyenler, bu operasyondan 45 gün önce o tanklarla milletin üzerine tanklarini sürüyordu. 45 gün sonra o tanklar Kizilelma’ya döndü. Türk milleti medeni bir millettir. Türk devleti medeni bir milletin milli devletidir. Kendisinin gittigi yerlerde çiçekler açar. Mehmetçik her derde derman isler yapar. Türk devlet akli bugün Afrin’den Elbab’a Zeytin Dali ve Firat Kalkani harekat bölgesinin her yerinde kaymakamlariyla, vali yardimcilariyla, kolluk güçleriyle, postanesiyle, hastanesiyle hizmet ederek bir seyler yapiyor. ‘Ne isimiz bizim Elbab’da ne isimiz var Afrin’de. Bu göçmen Suriyelilerden kurtulalim’ diyenler var. Arkadaslar, devlet akli tavsani kovalayabilir ama ihmal etmez, imha eder” seklinde konustu.

Kaynak: İHA