Avusturya'da Sahte Doktor Skandali Açiklamasi 6 Yildir Muayenehane Isletiyor

Avusturya’nin Steiermark eyaletinde sahte doktorluk belgesiyle muayenehane açan bir kisinin 6 yildir hizmet verdigi ortaya çikti.



Avusturya’nin güneyindeki Steiermark eyaletinde 6 yildir sahte doktorluk yapan bir kisi yakalandi. Steiermark Savciligi Sözcüsü Hansjörg Bacher, sahte doktorun hakkindaki suçlamalari kabul ettigini açikladi.

Graz Bölge Ceza Mahkemesi, 6 yil boyunca hastalari kandirarak çesitli tedaviler uygulayan sahte doktor hakkinda sahte evrak düzenlemek, bedensel zarar vermek, kasitli yaralama ve hastalari dolandirmaktan dolayi dava açti. Sahte doktorluk belgesiyle muayenehane açan 61 yasindaki Avusturyali 26 Ocak’ta hakim karsisina çikacak.

Cerrahi müdahaleler yapti

Avusturyali 61 yasindaki sahte doktorun, hastalara normal kontrollerin disinda asi, küçük cerrahi müdahaleler ve çesitli tedaviler gerçeklestirdigi ayrica asi belgeleri düzenledigi de ortaya çikti. Muayene olan hastalarin bazilari memnuniyetini ifade ederken, bazilari ise yanlis tedaviden dolayi sikayetçi oldu ve sahte doktor hakkinda tazminat davasi açti.

Geçtigimiz 6 Kasim’da Steiermark Kriminal Polis Bürosu’ndan müfettisler, Graz Savciligi’nin emriyle sahte doktorun muayenehanesinde arama yapmisti. Sahte doktorun aracinda bulunan birçok belgeye, "nöbetçi doktor" yazan kagitlara ve Kizilhaç logolu ceketine el konmustu.
Kaynak: İHA