Ahsap Ev Alev Topuna Döndü, Komsular Sesi Havai Fisek Sandi

Sakarya’nin Adapazari ilçesinde elektrik kontagindan dolayi çiktigi öne sürülen yanginda, alti dükkan olan ahsap ev alev topuna döndü. Yangin itfaiye ekiplerince söndürülürken yangini görüp disari çikan mahalle sakini Hakan Çetinbas, “Yanginin çikardigi seslere uyandik ve havai fisek sandik, sonrasinda ise komsumuzun evinin yandigini gördük“ dedi.

Ahsap Ev Alev Topuna Döndü, Komsular Sesi Havai Fisek Sandi
Yangin, Adapazari ilçesi Ismet Inönü Caddesi üzerinde bulunan alt kati dükkan bulunan, ahsap bir evde meydana geldi. M.K.’ye ait oldugu ögrenilen evde çikan yanginin elektrik aksamindan kaynaklandigi öne sürüldü. Ahsap ev alevlere teslim olurken durumun haber verilmesi üzerine bölgeye itfaiye, polis ve SEDAS ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen itfaiye ekipleri yangini kisa sürede kontrol altina alarak söndürürken çalismalar sebebiyle polis ekipleri ise caddeyi kisa bir süre trafige kapatti. Meydana gelen yanginda olusan sesleri havai fisek sanarak disariya kosan Hakan Çetinbas, o anlari anlatti.

“Havai fisek sandik”

Yangini fark edince yardim etmeye çalisan mahalle sakini Hakan Çetinbas, “Burada komsumuz yasiyordu. Yanginin çikardigi seslere uyandik ve havai fisek sandik, sonrasinda ise komsumuzun evinin yandigini gördük. Öncelikle komsularimizi çikarmakla ilgili bir mücadeleye giristik, sonrasinda üst katta kimsenin olmadigini fark ettik. Haberi itfaiye ekiplerine bildirilmisti ve iki dakika içinde buraya geldiler. Ahsap bir bina 5 dakikalik bir gecikme çok daha farkli bir felakete sebep olabilirdi. Evin içerisinde birinin oldugunu düsünüyorduk en büyük korkumuz da buydu. Olaya itfaiye ekipleri çok hizli bir sekilde müdahale edince üst kata çiktilar ve kimsenin olmadigi anlasildi. Zaten yukarida oldugunu düsündügümüz kisinin yaklasik 2 saat önce evden ayrildigini ögrenince daha da bir rahatladik. Su anda can kaybi yok sadece maddi hasar söz konusu, cana zarar gelmemesi en önemli teselli kaynagimiz” dedi.

Kaynak: İHA