Vali Gündüzöz Açiklamasi 'Daglarda Az Sayida Terörist Kaldi'

Mus Valisi Ilker Gündüzöz, polis ve jandarma uygulama noktalarini ziyaret ederek güvenlik güçlerinin yeni yilini tebrik etti. Vali Gündüzöz, daglarda az sayida teröristin kaldigini söyledi.

Mus Valisi Ilker Gündüzöz, beraberinde Jandarma Komutani Albay Mehmet Kasim Ermis ve Il Emniyet Müdürü Engin Kaloglu ile birlikte 2022 yilina damga vuran terörle mücadelenin basariyla icra eden Mus-Diyarbakir-Bingöl üçgeninde yer alan Sehit Jandarma Üstegmen Ismail Moray Üs Bölgesi’nde görev yapan askerle ile kentin giris noktalarinda nöbet tutan polis, 112 ekipleri ve koruculari ziyaret etti, moral verip yeni yillarini kutladi. Vali Gündüzöz, Mus Emniyet Müdürlügüne geçerek orada Kent Güvenlik Yönetim Sistemi merkezinde incelemelerde bulundu. Il Emniyet Müdürü Engin Kaloglu’ndan bilgi alan Vali Gündüzöz daha sonra 112 Komuta Kontrol Merkezine geçerek burada görev basinda ki personellerin yeni yilini kutladi.

Burada gazetecilere açiklamalarda bulunan Vali Gündüzöz, dagda çok az sayida teröristin kaldigini ifade ederek, “Üst bölgesindeki karakolda, çevre noktalarda, güvenlik korucularimizin noktalarinda ve diger üst bölgelerimizde nöbetlerini tutuyorlar. Artik burasi güvenli bir yer. Terör örgütü buralara giremiyor. Zaten dagda çok az kaldilar ve kaçislari yoklar. Tabii buralari terk eden vatandaslarimiz da geri geliyor. Hayvancilik tekrardan burada önemli bir geçim kaynagi oldu. Bunun disinda üst bölgesi kurulduktan sonra buralarda yeniden evler yapiliyor. Belki 100-200 tane ev yapildi. Gerçekten burasi korunakli, burada çadirin altinda, konteynirlarda bizler kisin da bekledik. Sonrasinda bu daha nizami olan üst bölgesini de sag olsun içisleri bakanimiz, cumhurbaskanimiz riyasetinde vermis oldugu her türlü imkanla tesis etti. Üst bölgeleri, bölgenin tamaminda var. Korucu noktalarimiz kuvvetlendirildi. Jandarmamiz, polisimiz de, güvenlik korucumuz da iç güvenlik meselesini halletmenin ve kamu düzeninin tam olarak saglamanin mutlulugunu yasiyoruz. Ben, sizlerin anne ve babalarinizin ellerinden öperim. Evlatlari burada, görevlerinin basinda, onlar önce Allah’a sonra bize emanet. Bu yilbasi gecesinde gurbette olan, vatan için bu al bayragin altinda nöbet tutan kiymetli jandarmamizi tebrik ediyorum. Cenab-i Allah insallah ayaklarina tas degdirmez” dedi.

Kaynak: İHA