Mustafa Sarigül Açiklamasi 'En Düsük Emekli Maasi Asgari Ücretten Az Olmayacak'

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, partisinin iktidarinda yapacaklarina iliskin, “En düsük emekli maasi asgari ücretten az olmayacak. Bayram ikramiyelerini asgari ücret düzeyine çikaracagiz" dedi.

Mustafa Sarigül Açiklamasi 'En Düsük Emekli Maasi Asgari Ücretten Az Olmayacak'
TDP Genel Baskani Mustafa Sarigül, partisinin 2023 vizyonunu anlattigi "Çare Degisim" programinda Gayrettepe Point Otel’de basin mensuplari ile bir araya geldi. Bu yil da vatandasla bir arada olacagini belirten Sarigül, “Ben bu yil her gün cezaevi önlerinde olacagim, çarsida olacagim, markette olacagim, pazarda olacagim. Vatandasimin cani nerede aciyorsa ben orada olacagim" dedi.

Iktidar olmalari halinde bazi temel ürünlerde fiyatlari sabitleyeceklerini kaydeden Sarigül, “Et, süt, yumurta, un, yag, seker, bebek bezi, bebek mamasi, bakliyat gibi 10 kalem temel ihtiyaç maddesi belirleyecegiz. Bu ürünlerin fiyatlarini sabitleyecegiz, gerekiyorsa biz devlet olarak destegimizi verecegiz” ifadelerini kullandi.

"Bayram ikramiyelerini asgari ücret düzeyine çikaracagiz"

Iktidarlarinda emekli maaslarinin asgari ücretten düsük olmayacagini söyleyen Mustafa Sarigül, “En düsük emekli maasi, asgari ücretten az olmayacak. Emekliler arasindaki haksiz maas farklarini ortadan kaldiracagiz. Emeklilerden saglik katki payi ödemesi almayacagiz. Bayram ikramiyelerini asgari ücret düzeyine çikaracagiz. Yaslilik, evde bakim ve engelli maaslarini, dul ve yetim ayliklarini, sehit ve gazilerin maaslarini, asgari ücret düzeyine çikaracagiz” diye konustu.

TDP iktidarinda yurt ücreti, ögrenim ve katki kredisi olmayacagini anlatan Sarigül, “Ihtiyaci olana karsiliksiz burs verecegiz. Ögrencilere bütün imkanlari biz saglayacagiz. Egitimlerini yapacak ve gidecekler. Biontech asisini bulan 2 Türk’e biz gerekli hizmetleri saglamis olsaydik onlar Türkiye’de bu bulusu yapacakti, Biontech asisi Almanya’da degil Türkiye’de çikacakti” dedi.

Kaynak: İHA