Brezilya'da Lula'nin Yemin Törenine Girmeye Çalisan Silahli Kisi Gözaltina Alindi

Brezilya’nin yeni Devlet Baskani Luis Inacio Lula da Silva’nin yemin töreninin yapilacagi meydana üzerinde biçak ve havai fisek ve silahla girmeye çalisan bir kisi polis tarafindan gözaltina alindi.

Brezilya'da Lula'nin Yemin Törenine Girmeye Çalisan Silahli Kisi Gözaltina Alindi


Brezilya’da yeni Devlet Baskani Luis Inacio Lula da Silva’nin baskent Brasili’daki yemin töreni öncesi güvenlik önlemleri en üst düzeyde alinirken, yemin törenine silahla girmeye çalisan bir kisi polis tarafindan gözaltina alindi.

Brasilia askeri polisi tarafindan yapilan açiklamada, Lula’nin yemin töreninin yapilacagi Tres Poderes adli meydana üzerinde bir biçak ve havai fiseklerle girmeye çalisan bir kisinin yakalandigi ifade edildi. Süphelinin üzerindeki biçagin ve havai fiseklerin meydan girisinde askeri polis tarafindan yapilan üst aramasi sirasinda bulundugu belirtilen açiklamada, Rio de Janeiro’dan geldigi tespit edilen süphelinin gözaltina alinarak polis merkezine götürüldügü bildirildi.



Baskentte silah yasagi getirilmisti

Geçtigimiz Çarsamba günü Lula’nin yemin töreni sirasinda güvenligin saglanmasi amaciyla 2 Ocak 2023 tarihine kadar baskentte atesli silah ve mühimmat bulundurma yasagi getirilmisti. Silah yasagi hakkinda açiklama yapan Brezilya Yüksek Mahkemesi Baskani Alexandre de Moraes, yasagin 24 Aralik’ta Brasilia Uluslararasi Havaalani yakinindaki bir yakit tankerinde bomba bulunmasi sebebiyle getirildigini ifade etmisti.
Kaynak: İHA