Baskan Demir Açiklamasi 'Türkiye'ye Örnek Olacak, Gelecegin Sehrini Kuruyoruz'

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Samsun’u Türkiye’ye örnek bir il yapabilmek adina çalistiklarini belirterek, “Birbirinden önemli vizyon projelerimizle Samsun isminden söz ettirecek. Biz bu sehri önemsiyoruz. Türkiye’ye örnek olacak gelecegin sehrini kuruyoruz” dedi.

Baskan Demir Açiklamasi 'Türkiye'ye Örnek Olacak, Gelecegin Sehrini Kuruyoruz'
Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, belediyenin 2022 yilindaki yatirimlarini degerlendirdi. Samsun’un, Türkiye’nin geleceginde damgasi olan bir sehir oldugunu söyleyen Baskan Demir, “Bundan sonrada damgasi artarak devam edecek bir sehir. Marinasiyla, Cumhuriyet Meydaniyla, Gülsan’daki projesiyle, kitap kafeyle, kentsel dönüsüm projeleriyle, yeni nesil kütüphane projesiyle, otoparklariyla, saathane, subasi tarihi dönüsümüyle, toybelen modern sanayi sitesiyle, ilçe transfer merkeziyle, elektrikli otobüsleriyle, yeni alanlariyla, mavi bayrakli plajlariyla, karbon salinimini sifirlamis bir sehir olarak hep isminden söz ettirecek. Biz bu sehri önemsiyoruz. Türkiye’ye örnek olacak, gelecegin sehrini kuruyoruz. Tüm çalismalarimizin hedefinde vatandasimizin hayatini kolaylastirmak, Samsun’u daha iyi hale getirmek var. Odagimiz insan, gayretimiz, hedefimiz net” diye konustu.



“2024 yilinda yol sorunlari kalmayacak”

Yol yapim çalismalari noktasinda da Büyüksehir Belediyesi’nin çok yogun mesai yaptigina dikkat çeken Baskan Demir, “Yol sorunu olmayan mahalle kalmayacak hedefiyle çiktigimiz yolda 904 kilometresi 2022 yilinda olmak üzere 3 buçuk yilda 3 bin 695 kilometre yol yaptik. Kalan 900 kilometreyi ise 2023 yilinda bitirecegiz. Söz verdigimiz gibi yol sorunu ola mahalle kalmayacak” ifadelerini kullandi.

“117 ilçede 500 milyon 400 bin TL içme suyu yatirimi yapildi”

SASKI ekiplerinin sürekli olarak sahada oldugunu hatirlatan Baskan Mustafa Demir, “Biz göreve geldigimizde 400 mahallenin içme suyu sorunu vardi. 316 mahallenin içme suyu sorununu çözdük. 17 ilçede 500 milyon 400 bin 829 TL degerinde içme suyu yatirimina imza attik. Aritma tesisleri insa ettik. Sadece 2022 yilinda 243 milyon 646 bin 53 TL’lik içme suyu yatirimi gerçeklestirdik. 470 kilometre içme suyu hatti döseyerek 57 mahalleyi içme suyuna kavusturduk. Kalan mahallelerimizin su sorununu da 2023 yili içinde çözecegiz. Altyapi noktasinda da yapilamaz denilenleri yaptik. 3 buçuk yilda tam 213 milyona yakin altyapi yatirimi gerçeklestirdik. 2022’de ise bu rakam 133 milyona yakin. Atik su ve yagmur suyu noktasinda da sürekli mesaimizi sürdürdük. Sadece 2022 yilinda 96.4 kilometre kanalizasyon hatti, 12.8 kilometre de yagmur suyu hatti dösedik. Biz bu sehrin insanina her alanda hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ailenin öneminin farkinda olan bir belediye olduklarina da dikkat çeken Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, ‘Aileden Sorumlu Daire Baskanligi’ kuracaklarini, destege ihtiyaç duyan ailelere olan desteklerinin atacagini da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA